Кримський республіканський комітет з лісового та мисливського господарства проти передачі Ялтинського заповідника в підпорядкування Міністерству охорони навколишнього середовища України.
Про це йшла мова на засіданні колегії Рескомлісу Криму. Згідно з указом Президента України Державний комітет лісового господарства держави у жовтні погодив проект постанови Кабінету Міністрів України «Про вдосконалення управління закладами природно-заповідного фонду України», яким передбачається передача шести природних заповідників (включаючи Ялтинський) та трьох національних природних парків у підпорядкування Мінприроди України.
Кримські працівники лісу переконані, що Ялтинський заповідник недоцільно передавати в інше природоохоронне відомство, про що заявив на засіданні колегії голова Рескомлісу Криму Ігор Кацай. Директор Ялтинського заповідника Володимир Капітонов підкреслив, що це може нашкодити оперативній роботі з профілактики виникнення пожеж та їх гасіння.
Деякі кримські політичні оглядачі таке небажання кримської влади передавати Ялтинський заповідник до Міністерства охорони навколишнього середовища трактують земельною проблемою на півострові. Адже заповідник — це 14,5 тисячі гектарів надзвичайно цінної землі Південного узбережжя Криму. А роздерибанити найкращі гектари на місцевому рівні значно легше, ніж узгоджуючи з Києвом. Тому центральна влада у такий спосіб вирішила захистити найцінніші землі півострова.