Футбол. Ліга Європи. Груповий раунд. 6-й тур. 16 грудня.

Група D. «Герта» (Німеччина) — «Спортинг» (Португалія). 1:0. «Геренвен» (Нідерланди) — «Вентспілс» (Латвія). 5:0. «Спортинг» — 11 очок, «Герта» — 10, «Геренвен» — 8, «Вентспілс» — 3.
Група E. ЦСКА (Болгарія) — «Рома» (Італія). 0:3. «Базель» (Швейцарія) — «Фулгем» (Англія). 2:3. «Рома» — 13, «Фулгем» — 11, «Базель» — 9, ЦСКА — 1.
Група F. «Панатінаїкос» (Греція) — «Динамо» (Румунія, Бухарест). 3:0. «Штурм» (Австрія) — «Галатасарай» (Туреччина). 1:0. «Галатасарай» — 13, «Панатінаїкос» — 12, «Динамо» — 6, «Штурм» — 4.
Група J. «Брюгге» (Бельгія) — «Тулуза» (Франція). 1:0.
«Партизан» (Сербія, Бєлград) — «Шахтар» (Україна, Донецьк). 1:0. Гол: Діарра, 6.
«Партизан»: Божович, Кнежевич, Марко Йованович, Крстаїч, Ломич, Петрович (Бранислав Йованович, 69), Фейса, Томич, Морейра (Ілич, 60), Ляїч, Діарра (Богунович, 79). Тренер — Горан Стеванович.
«Шахтар»: П’ятов, Кобін, Іщенко, Ракицький, Рац, Дуляй (Гай, 77), Гюбшман, Фернандіньо, Жадсон (Віценець, 77), Вілліан, Адриано (Гладкий, 81). Тренер — Мірча Луческу.
Попереджено: Петровича, 8, Ляїча, 22, Фейсу, 70, Раца, 74, Томича, 82.
Рефері — Міхаель Вайнер (Німеччина).
Бєлград. Стадіон «Партизан». 2 000 глядачів. Мінус 4 градуси. Сніг.
Група K. «Спарта» (Чехія) — «Копенгаген» (Данія). 0:3. ЧФР (Румунія) — ПСВ (Нідерланди). 0:2. ПСВ — 14, «Копенгаген» — 10, «Спарта» — 7, ЧФР — 3.
Група L. «Атлетік» (Іспанія) — «Вердер» (Німеччина). 0:3. «Насьонал» (Португалія) — «Аустрія» (Австрія). 5:1. «Вердер» — 16, «Атлетік» — 10, «Насьонал» — 5, «Аустрія» — 2.
— У нас із «Партизаном» це вже шоста зустріч на єврозмаганнях, і ми добре вивчили одне одного. Сюрпризів не могло бути. Для обох команд цей поєдинок уже нічого не вирішував. Хотіли показати видовищний футбол, але на такому полі це було зробити неможливо, — сказав після зустрічі Мірча Луческу. — А ще у нас перед матчем у Бєлграді було багато травмованих і хворих: Срна, Кучер, Ілсіньо, Кравченко та Агахова».
Стосовно поля і погодних умов, котрі підставили підніжку, пан Луческу мав цілковиту рацію.. На таких стадіонах, котрі не пристосовані для гри в холодний період, важко показати футбол високого рівня. А те, що «Шахтар» вищий класом за бєлградський клуб, либонь, ні в кого не викликає сумніву. Про це свідчить хоча б те, що донеччани достроково завоювали перше місце в групі і є фаворитами змагання.
Безперечно, «гірникам» важко було налаштуватися на «бойові дії» з огляду на вище сказане. Справу свою вони виконали успішно. Тож мотивацій в Бєлграді не мали жодних. Хоча дехто може зауважити, що існує гідність, повага до себе і оточення. Але умови, повторюємо, були не ті. І відчайдушно битися, кидатися стрімголов на «барикади», ризикуючи зазнати травми на слизькому полі перед відпусткою, мабуть, не було сенсу.
Натомість для «Партизана», котрий провалив ці змагання, мінімальна перемога над «Шахтарем» стала певною втіхою і хоч маленькою реабілітацією в очах прихильників. «Мої гравці мають пишатися, що змогли обіграти велику команду», — сказав, не приховуючи радості, після зустрічі Горан Стеванович.
...А ми віримо, що в лютому донецька команда з новими силами порине в боротьбу за приз і подарує нам багато приємного.
Фото прес-служби ФК «Шахтар».
*** 
Футбол. Абу-Дабі (ОАЕ). Чемпіонатясвіту серед клубів-2009. Півфінал. 16 грудня. «Атланте» (Мексика) — «Барселона» (Іспанія). 1:3. Голи: Рохас, 5 — Бускетс, 35, Мессі, 54, Педро, 7. «Барселона»: Вальдес, Алвес, Маркес (Піке, 53), Пуйоль, Абідаль, Туре (Мессі, 53), Гаві, Інієста (Кркич, 76), Бускетс, Педро, Ібрагімович. У фіналі (19 грудня) зустрінуться «Барселона» та «Естудіантес» (Аргентина, Ла-Плата).
* * * 
Хокей. Франція. Чемпіонат світу (U-20). Дивізіон 1. Група А. 2-й тур. 16 грудня. Данія — Україна. 7:3 (2:1, 5:1, 0:1).