З тими макропоказниками, які закладені в проекті бюджету на наступний рік, і спрямуванням бюджетних коштів не на розвиток економіки, а на затикання дірок, країна ніколи не вийде з кризи. Про це заявив на прес-конференції народний депутат, член Комітету Верховної Ради з питань бюджету Павло Жебрівський.
Він зазначив, що плачевний стан, в якому опинилась економіка країни, спричинений саме неефективними діями Кабінету Міністрів. «Неефективнішого уряду, ніж уряд Тимошенко, я за роки незалежності України не пам’ятаю. Навіть тоді, коли було обвальне падіння і 10 тисяч відсотків інфляції, все одно якісь кроки назустріч економіці робилися. Сьогодні є багато обіцянок, велике бажання показати, що вони «облагоденствують» ті чи інші електоральні аудиторії, але, на жаль, немає реальної роботи з бізнесом», — підкреслив народний обранець.
На думку парламентарія, саме бюджети 2009—2010 років мали бути головними антикризовими документами держави, які б стали для економіки своєрідною «шоковою терапією». Але, за його словами, цього не сталось. Бо революційні кроки сьогодні уряду не потрібні: є ризик зміни електоральних настроїв.
«Навіть якщо бюджет на наступний рік у тому вигляді, в якому він був поданий, прийняла б Верховна Рада, уряд не зміг би його виконати, і довелося б вносити суттєві правки. Але до Нового року Юлія Тимошенко нового бюджету не подасть. Бо існує жорстка угода з МВФ, а виконати її в бюджеті до президентських виборів — значить, втратити електорат», — сказав Павло Жебрівський.