Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Лавринович на початку ранкового засідання парламенту 17 грудня закликав виконавчу владу надати оперативну допомогу всім, хто постраждав через надзвичайну ситуацію, яка склалася на автошляхах Одещини через сильний снігопад. Люди там, як відомо, опинилися в автівках у кілометрових заторах через паралізований рух транспорту.
О. Лавринович запропонував звернутися до тих урядових структур, у межах повноважень та компетенції яких є функції оперативного реагування на надзвичайні ситуації, що загрожують здоров’ю та життю людей.
Перший заступник глави парламенту закликав «звернутися до Міністерства надзвичайних ситуацій, Міністерства оборони з тим, щоб надати допомогу нашим громадянам, які перебувають зараз у ситуації, що загрожуватиме їхньому здоров’ю».
«Думаю, що ніхто не буде применшувати проблему», — сказав 
О. Лавринович.
Реагуючи на пропозицію фракції Партії регіонів звернутися, зокрема, до гелікоптерних баз ООН, що дислокуються неподалік проблемних автошляхів, задля евакуації людей із небезпечної зони та заслухати інформацію від керманичів виконавчої влади щодо вжитих заходів із вирішення цієї проблеми, О. Лавринович підтримав його і запропонував уряду звернутись до представництва ООН по допомогу, а стосовно інформації він зазначив: «Зараз найбільш необхідна практична допомога. А що стосується інформації — це після того, як допомога реально надійде».
Прес-служба Першого заступника Голови Верховної Ради України.