Справила новосілля Житомирська міжрайонна медико-соціальна експертна комісія, яка надає допомогу жителям п’яти районів області. 

 Міська влада пішла назустріч цій вкрай необхідній службі — виділила приміщення площею 165 квадратних метрів. Орендна плата символічна: гривня за рік. Після проведення реконструкції створено простору приймальню для пацієнтів, кабінети для фахівців різних профілів, а працюють тут невропатолог, хірург, терапевт — лікарі вищої категорії. Що не менш важливо, тепер у МСЕК є обладнане за всіма вимогами приміщення для архіву, де зберігаються медичні справи. Це новосілля — ще один крок до того, щоб усі міжрайонні комісії мали такі умови для роботи, коли зручно і персоналу, і відвідувачам. Загалом в області щороку медико-соціальну експертну допомогу отримують 34 тисячі інвалідів, причому дві третини — у районах. Тож діяльність міжрайонних комісій наближає цей вид допомоги до хворих.

Після того, як було перерізано традиційну стрічку, головний лікар обласного центру медико-соціальної експертизи Богдан Леськів повідомив, що програма створення належних умов для роботи МСЕК підходить до завершення: навесні наступного року приміщення, яке відповідатиме сучасним вимогам, матиме ще одна така комісія — остання з переліку тих, що потребували уваги. Він наголосив, що це відкриває шлях до ширшого використання інноваційних технологій. На Житомирщині створюється база обліку інвалідів, аналогів якій в інших регіонах України поки що немає.

— Ми самостійно вивчили це питання, розробили відповідну комп’ютерну програму, здійснили пілотний проект на базі однієї міжрайонної МСЕК. Маю надію, — зазначив Богдан Леськів, — що з наступного року відповідним нормативним документом управління охорони здоров’я введемо цю технологію в нашій області повсюдно, щоб, по-перше, мати інформацію про кожного інваліда, по-друге — знати, що необхідно для його реабілітації, по-третє, контролювати виконання цих заходів.

До обласної електронної бази вже внесено дані про 20 відсотків інвалідів. Робота триває у кількох напрямах: наповнення бази, удосконалення програмного забезпечення, навчання персоналу медико-соціальних комісій.

 

Житомир.