Футбол. Форвард київського «Динамо» і збірної України Андрій Шевченко (на знімку) віддав належне авторам офіційного логотипу Євро-2012, відзначивши їх «прекрасну роботу», а також пообіцяв докласти максимум зусиль для популяризації чемпіонату Європи в усьому світі.
Капітан української національної команди разом з іншими місцевими зірками спорту, політичними діячами й численними журналістами відвідав презентацію офіційного логотипу чемпіонату Європи-2012, що відбулася, як уже повідомлялося, на Михайлівській площі в Києві. За його словами, церемонія й сама емблема справили на нього велике враження. «Логотип мені дуже сподобався. Люди, котрі створили його, чудово попрацювали», — заявив він в інтерв’ю uefa.com, додавши, що сама церемонія «по-справжньому надихала».
«Я просто щасливий тут, у серці української столиці, спостерігати за цією історичною подією. Багато хто навіть не уявляє собі, наскільки важливий для моєї країни цей чемпіонат. Я з величезним нетерпінням очікую його старту», — відзначив найкращий гравець Європи 2004 року. Він також пообіцяв, що зробить усе від нього залежне для популяризації турніру на батьківщині й у всьому світі. «Упевнений, що Україна й Польща здатні провести Євро-2012 на найвищому рівні. Принаймні я бачу величезні зусилля з боку багатьох людей в обох країнах на шляху до цієї мети».
За словами Шевченка, у контексті успішного проведення змагань надто важливо зберегти симетричний формат, оскільки це дає Україні чудові шанси незабаром «підвищити стандарти життя для всього населення». Нагадаємо, що відповідне рішення нещодавно прийняв виконком УЄФА. «Я дуже радий, що УЄФА затвердив усі чотири приймаючі міста з боку України, — наголосив уславлений форвард. — Це означає, що незабаром вони матимуть сучасніший вигляд. Крім того, турнір дасть величезний імпульс розвитку футболу по всій країні. Дедалі більше дітей захоплюються цією прекрасною грою, і не в останню чергу завдяки Євро-2012. Після чемпіонату Європи багатьом із них забезпечать кращі умови для занять улюбленим видом спорту».
33-річний Шевченко, на рахунку якого рекордні 43 голи в 96 матчах за збірну України, переживає другу молодість після повернення до рідного київського «Динамо». «Я й досі отримую задоволення від футболу й почуваюся в Києві просто чудово. Хочу виступати на високому рівні ще кілька років, — відповідає Андрій на запитання про свої шанси нарешті взяти участь у фінальній стадії чемпіонату Європи. — Я б дуже хотів допомогти збірній України на Євро-2012, тому постараюся тренуватися на повну силу, щоб відповідати вимогам національної команди до літа 2012 року. І не просто відповідати, а й виконувати в її складі помітну роль. Захищати честь України в домашньому великому міжнародному турнірі — моя заповітна мрія».