Футбол. Прем’єр-лігу з робочим візитом відвідав Кейт Гаккетт, генеральний менеджер PGMOL — організації, що відповідає за суддівство в англійській Прем’єр Лізі. Гаккетт — арбітр із 23-річним стажем, 11 з яких був арбітром ФІФА. Мета перебування містера Гаккетта — передача досвіду для реформування системи футбольного арбітражу в Україні.
Після робочого засідання відбувся прес-брифінг, в якому, окрім містера Гаккетта, взяли участь президент Прем’єр-ліги Віталій Данілов і перший віце-президент ФФУ Олександр Бандурко.
Відповідаючи на запитання журналістів, Кейт Гаккетт зазначив, що суддівська реформа, яка була проведена в Англії вісім років тому, поклала край регулярним скандалам навколо арбітражу. Сьогодні кожен рефері підписує контракт з PGMOL, де першим пунктом вказується неприпустимість «азартних ігор». Програма  «ПроЗон» дає змогу в деталях бачити все, що відбувається на полі. І арбітри, як і асоціація суддівства, дуже цінують свою репутацію. Бо матчі англійської Прем’єр Ліги дивиться половина населення нашої планети.
Стосовно роботи українських арбітрів містер Гаккетт зазначив, що уважно переглядав відео кількох ігор за участю команд української Прем’єр-ліги і оцінює стиль роботи вітчизняних рефері як дуже акуратний.
Віталій Данілов зауважив, що на сьогодні Прем’єр-ліга і ФФУ спільно вивчають досвід Англії з реформування структури та пошуку варіантів покращення ситуації в українському футбольному арбітражі.
Олександр Бандурко торкнувся проблеми хабарництва в українському футболі.   На останньому засіданні Прем’єр-ліги було вирішено: клубам потрібно зібратися і розпочати все з чистого листа. Ми маємо бути готовими піти на кардинальні заходи: створити комісії раннього попередження, у складі яких будуть представники правоохоронних органів, що виключить можливість підкупу арбітрів. Маємо перейти до системи контрактів, коли арбітр буде зобов’язаний повідомляти про «брудні» пропозиції. А якщо не попередить — його дії розцінюватимуть як співучасть у злочині. Вже два тижні активно працює і надалі працюватиме робоча група, завдання якої — розробити модель, від структури до деталей, для реформування суддівської системи футболу України.
До складу робочої групи входять: Мілетій Бальчос, відповідальний секретар ПФЛ, в. о. виконавчого директора ПФЛ; Вадим Шевченко, голова Комітету арбітрів ФФУ; Віктор Дердо, заступник голови Комітету професіонального футболу ФФУ; Василь Мельничук, арбітр ФІФА; Анатолій Попов, заступник генерального директора ФК «Шахтар»; Петро Іванов, менеджер Департаменту організації та проведення змагань Прем’єр-ліги.
Нагадаємо, президент Прем’єр-ліги Віталій Данілов виступив з ініціативою реформування системи українського суддівства на загальних зборах 24 вересня 2009 року. Нова структура має дати українському футбольному арбітражу можливість самостійного розвитку і забезпечити незаангажовану роботу суддів.