Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 2-й тур. 4 серпня.
«Іллічівець» (Маріуполь) — «Чорноморець» (Одеса). Одеса. Стадіон «Чорноморець». 8 215 глядачів. Рефері — Бойко (Київська область). Голи: Довгий, 9, Сіваков, 27 (у власні ворота), Чурко, 38 — Фомін, 15, Діденко, 20, Гай, 31.
«Шахтар», «Дніпро», «Динамо» — по 6 очок, «Чорноморець» — 4, «Металіст», «Волинь», «Металург» (Запоріжжя), «Металург» (Донецьк), «Олімпік» — по 3, «Іллічівець», «Говерла», «Карпати» — по 1, «Зоря» — 0, «Ворскла» — 0.
Завершальний матч туру здивував високою результативністю. Уже до 38-ї хвилини суперники забили аж шість(!) м’ячів. Звичайно, цей факт задовольнив уболівальників. Але як до цього поставилися фахівці?
Нас, звісно, найбільше цікавить думка тренера «Чорноморця» Романа Григорчука, підопічні якого завтра вдома проведуть матч у відповідь третього раунду Ліги Європи проти хорватського клубу «Спліт». Як відомо, «моряки» тиждень тому в гостях поступилися — 0:2. І тепер перед ними стоятиме надскладне завдання — принаймні відігратися, а там, як Бог дасть.
— Незважаючи на те, що ми зіграли внічию з азовцями, до речі, через яку ми не можемо засмучуватися,  я б закликав людей бути розумними, — поділився з журналістами Роман Йосипович. — У нас оновлений склад, і поки ми не є командою, щоб так голосно про себе говорити.
Добре розуміємо, що на все потрібен час. Ми ні на що не скаржимося, спокійно працюємо, аналізуємо. Я завжди на все дивлюся глобально. Знаємо причини, чому поки що граємо погано, де нам потрібно допрацювати. І сподіваємося, що впораємося з цими викликами. Попереду дуже важлива гра з хорватами. Не приховую, що прагнемо затриматись у єврокубках.
На думку Григорчука, по поєдинку з «Іллічівцем» видно, що поки «Чорноморець» грати у груповому турнірі Ліги Європи не готовий.
— До цього ставимося спокійно. Ми ще не так укомплектовані, як хотілося б. Намагаємося підтягнути молодих футболістів до потрібного рівня, але вони, зрозуміло, ще далекі від нього. Не приховую: розчарований тим, що чув дуже негативні вигуки на адресу нашої команди. Я вже забув про таке ставлення.
Пам’ятаю, три роки тому у нас теж була складна ситуація. Зараз команді потрібна підтримка. Я не можу дорікати хлопцям, що у них не все ще виходить, бо вірю в них. Те, що ми будемо кращими, я знаю точно...