За умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах п’ять років проведе у в’язниці 48-річний підприємець із Вінниці.
У поле зору податкових міліціонерів підприємець потрапив тому, що отримував велику суму готівки, інколи по 100—200 тисяч гривень за один раз. З’ясувалося, що його активна підприємницька діяльність зводилася до банальної конвертації тіньових грошей. Переводив їх у готівку через банківські рахунки. Податківці встановили, що низка фірм і підприємств, з якими вінничанин вів торговельну діяльність, є фіктивними. Численні операції із закупівлі й продажу товарів — від канцелярського приладдя до будівельних матеріалів — проводилися виключно на папері.
Тільки-но його бізнесом зацікавилися податківці, підприємець подався у біга. Далеко втекти не вдалося. За інформацією Ольги Шишківської, прес-офіцера управління податкової міліції ДПА у Вінницькій області, сума несплачених податків — податку на додану вартість та з доходів фізичних осіб — сягнула майже 500 тисяч гривень. Порушнику на суді пред’явили звинувачення за двома статтями Кримінального кодексу України: ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах і підроблення документів, печаток, штампів, бланків. Його засудили на п’ять років позбавлення волі. Конфіскації підлягає все особисте майно. Крім того, на два роки позбавили права займатися підприємницькою діяльністю.
 

Вінницька область.