— Чому тільки напередодні свят, і то не завжди, виявляємо увагу до дітей-інвалідів? Адже вони, як ніхто, потребують постійної турботи і піклування, — з таким запитанням звернувся один з депутатів Могилів-Подільської міськради Вінницької області до присутніх на сесії колег і запрошених. Після жвавого обговорення пропозиції депутати прийняли звернення до всіх небайдужих жителів міста — взяти під постійну опіку сім’ї, в яких виховуються діти з особливими потребами.
— Ми будемо нагадувати про депутатське звернення доти, доки всі 127 діток-інвалідів не матимуть постійних опікунів, — зазначив міський голова Могилева-Подільського Михайло Саволюк. — Правильно сказав на сесії один з наших депутатів: не можна бути добрим у ставленні до інвалідів один чи кілька разів на рік. Прізвища опікунів, а також їхніх підопічних, оприлюднимо в засобах інформації, щоб громада знала про це. Сподіваємося, що така публічність дасть можливість залучити до моральної й матеріальної підтримки інвалідів інших благодійників.
Десятеро діток-інвалідів уже мають своїх шефів. І не тільки з числа депутатів та членів виконкому міськради. Бажання допомагати таким дітям виявили керівники комунальних підприємств «Житлокомунгосп», «Водоканал», «Теплоенергетик» та громадської організації «Наша надія», а також підприємці Людмила Їжаківська та Іордана Журбенко. Міський голова каже, що до дня святого Миколая опікуни вже зібрали для своїх підопічних по дві тисячі гривень. Це на додачу до подарунків, які покладуть під подушку дітям на свято.
 
Вінницька область.