Футбол. Більшість клубів української Прем’єр-ліги, окрім донецького «Шахтаря», котрий сьогодні в Белграді проведе завершальний матч у груповому раунді Ліги Європи проти «Партизана», пішли у відпустку. Але клубні штаби накреслюють плани підготовки до другої частини чемпіонату України. До речі, 18-й тур заплановано на 27 лютого.

Київське «Динамо» проведе зимові тренувальні збори в Ізраїлі та Португалії. Відпустка лідера чемпіонату триватиме до 13 січня. На день пізніше повернуться з відпочинку легіонери з Бразилії — Алмейда, Бетао і Маграо, а також нігерієць Юссуф і марокканець Бадр Ель Каддурі.
Протягом перші двох днів динамівці, за традицією, проходитимуть поглиблений медогляд. Після чого, 15 січня, чемпіон України візьме курс на Ізраїль, де в Кейсарії проведе двотижневий збір. Повернувшись до Києва, біло-сині отримають три дні відпочинку, після чого команда вирушить на другий, завершальний міжсезонний збір, який відбудеться в Португалії.
І в Ізраїлі, і в Португалії кияни проведуть кілька спарингів, але перелік партнерів у контрольних матчах поки що уточнюється.
Ну а зараз — відпустка. І тренер київського «Динамо» Валерій Газзаєв влаштовує... весілля, свого молодшого сина Аслана. На нього Валерій Георгійович і, звісно, молоді запросили президента клубу Ігоря Суркіса. Окрім Ігоря Михайловича, до Москви поїде також запрошений заслужений майстер спорту Леонід Буряк.
Як стало відомо, донецький «Металург» готуватиметься у Туреччині та Іспанії. Про це повідомив спортивний директор клубу Вардан Ісраелян. «Заплановано три навчально-тренувальних збори. Перший відбудеться у Туреччині з 9 по 20 січня. Другийя — також у цій країні, на південному узбережжі, з 23 січня по 4 лютого. І, нарешті, завершальний збір проведемо в Іспанії — 7—19 лютого».
Полтавська «Ворскла» обрала місцем перших тренувань Ялту. Розповів про це асистент тренера полтавців Іван Балан, пише офіційний сайт команди. «Гравці тепер відпочивають. 4 січня збираємося у Полтаві, пройдемо медичне обстеження, попрацюємо вдома протягом трьох днів. А тоді вирушимо до Криму на 10-денний збір.
Іще два збори проведемо в Туреччині. На кожному з них зіграємо по чотири контрольні зустрічі. Між цими етапами плануємо два дні відпочинку. А 21 лютого, якщо не помиляюся, повернемося до Полтави».
І луганська «Зоря» нині на канікулах. Повернення з відпустки призначено на 4 січня. В Луганську футболісти пройдуть медобстеження. І 9 січня, орієнтовно, вирушать до Туреччини. На збори їдуть усі гравці, які виступали за «Зорю» в осінній частині чемпіонату.