Футбол. Президент УЄФА Мішель Платіні (на знімку) на прес-конференції в Києві, котра відбулася після презентації логотипу Євро-2012, прокоментував хід підготовки до чемпіонату.
«Щасливий від того, який шлях ми здолали, починаючи з 2007 року, коли в Кардиффі було ухвалене рішення проводити Євро-2012 у Польщі та Україні, — сказав керівник УЄФА. — Відтоді ми протягом цього часу працювали над тим, щоб вибрати міста, в яких відбудуться матчі. Кілька днів тому на Мадейрі виконавчим комітетом УЄФА ухвалено рішення проводити Євро-2012 у чотирьох українських і чотирьох польських містах. Фінал має відбутися в Києві. У нас іще залишилися питання щодо виконання графіка робіт у Гданьску і Донецьку. Але незважаючи на це, по чотири міста в обох країнах уже затверджено. Хотів би подякувати урядам Польщі та України за підтримку, котру вони надають у процесі підготовки до проведення чемпіонату».
«Більшою мірою через кризу ми змушені були застерегти Україну щодо термінів підготовки до чемпіонату. Тоді, у травні, наші експерти мали численні побоювання щодо проведення чемпіонату в Україні. Тепер ситуація змінилася докорінно, залишилися тільки такі дріб’язки, як строки будівництва аеропортів у Донецьку та Гданьску», — відзначив пан Платіні.
Він також наголосив, що європейський футбольний союз продовжить контролювати Україну та Польщу. Мішель Платіні особисто планує відвідати Донецьк, Львів і Харківя уже в лютому. Крім того, у березні Україну й Польщу інспектуватимуть експерти УЄФА.
«Коли виконком приймав це рішення, він хотів, щоб футбол прийшов до Східної Європи. Однак вона одержить набагато більше, ніж просто футбол. Чемпіонат триватиме лише два тижні, але Україна та Польща матимуть у спадщину потужну інфраструктуру. Ваші діти житимуть краще завдяки Євро-2012», — відзначив високий гість.

Фото Віктора БРАНИЦЬКОГО.