Футбол. Матч 17-го туру української Прем’єр-ліги в Полтаві між «Ворсклою» і «Закарпаттям» став 400-им в чемпіонатах України для 38-річного ужгородця Олександра ЧИЖЕВСЬКОГО. Він перший з вітчизняних футболістів здолав такий рубіж. Вітаємо ветерана! І бажаємо йому всіляких гараздів.
Теніс. Київ. Тут 21 грудня відбудеться показовий турнір за участю зірок. До столиці України завітають Анна Курнікова, Каролін Возняцкі, Давід Феррер, Томмі Робредо, Євген Кафельніков, Вікторія Азаренко, а до них приєднається і наш Андрій Медведєв.
Програма турніру: 19.30—19.35 — відкриття турніру. 19.35—20.05 — перша одиночна зустріч — Томмі Робредо — Давід Феррер. 20.10—20.40 — друга одиночна гра — Вікторія Азаренко — Каролін Возняцкі. 21.00—21.30 — третя одиночна гра — Євген Кафельніков — Андрій Медведєв. 21.35—22.05 — мікст — Анна Курнікова/Давід Феррер — Томмі Робредо/Вікторія Азаренко. 22.05—22.10 — закриття турніру. Захід відбудеться у фітнес-клубі «Гран-Прі» (Володимирська, 101).
Гомель (Білорусь). Юніорський турнір. Дівчата. Фінал. Ганна Шкудун (Україна) — Анастасія Фролова (Росія). 6:3, 6:2. Хлопці. Парний розряд. Фінал. Денис Милокостов/Владислав Манафов (Україна) — Максим Малишев/Денис Пуме (Україна). 6:2, 6:1. У півфіналі переможці змагань переграли дует з Росії — Червяков/Лункін. 4:6, 6:3, 10:6.
Бокс. Чемпіон світу за версією WBC Віталій Кличко не сподівається на легкі переговори з командою чемпіона світу WBA Девіда Гея. Про це киянин розповів журналістам. «Не забувайте, — сказав Віталій, — що в родині Кличків поки що бракує одного чемпіонського пояса. Я перебуваю у чудовій фізичній формі. Треба буде наздоганяти Гея — дожену. І не впевнений, що на рингу проти Гея буде складніше, ніж в процесі переговорів з його командою. Але нехай він спочатку з Руїзом б’ється, а там подивимося».
* * *
Екс-чемпіон світу за версією WBA в напівсередній вазі Юрій Нужненко (30—1—1, 14 КО) з Броварів дізнався про дату наступного поєдинку. Як повідомляє boxіngscene.com, проти італійця Джанлуки Бранко українець вийде на ринг 19 лютого. Промоутером поєдинку за вакантний титул чемпіона Європи EBU є компанія італійця OPІ 2000. Бій відбудеться у другій напівсередній вазі, про місце проведення стане відомо згодом.
Велоспорт. Нью-Йорк (США). Семиразовий переможець «Тур де Франс» американець Ленс Армстронг оголосив, що завершить кар’єру наприкінці 2011 року. При цьому, за словами Армстронга, створена навколо нього команда RadіoShack продовжить своє існування.
Астана (Казахстан). Найтитулованіший казахський велогонщик Олександр Винокуров заявив, що візьме участь у травневій (наступного року) «Джіро д’Італія» у склалі «Астани» , до якої він повернувся, відбувши дискваліфікацію за порушення антидопінгового кодексу WADA. Збирається Винокуров вийти також на старт «Тур де Франс» у липні.