Незвичайну колекцію зібрав у Донецьку 40-річний громадянин Грузії, затриманий днями оперативниками Кіровського райвідділу міліції за підозрою у здійсненні низки крадіжок і грабежів. Під час проведення обшуку в орендованому ним гаражі були вилучені 274 гаманці різних видів. Там же були і 36 мобільних телефонів, більше 50 флеш-карт, кілька записуючих пристроїв, 2 пістолети (газовий і пневматичний), фотоапарат.
— Все це затриманий викрав у жителів і гостей міста, «працюючи» переважно у громадському транспорті, — розповів начальник карного розшуку Кіровського райвідділу міліції Донецька Роман Грошевий. Йдеться не тільки про шахтарську столицю: з 36 вилучених телефонів 11 знаходяться у розшуку як викрадені в різних районах Донецька, Макіївки й Маріуполя. Отриманих таким шляхом грошей вистачало не тільки на утримання непрацюючої співмешканки й дворічної дочки, але й на щоденну дозу наркотику. А вона становила не менш 30 «кубів» ацетильованого опію за добу, що коштує від 600 до 800 гривень.
З тих же доходів заповзятливий іноземець купив б/в мікроавтобус і легально пустив його по одному з міських маршрутів. При цьому винятку для своєї маршрутки не робив: у ній, як і в багатьох інших, регулярно полегшував кишені й сумочки пасажирів.
За зізнаннями фігуранта, мобілки й іншу «мішуру» він накопичував у гаражі, а, набравши з півсотні, вивозив у інші міста області й реалізовував на ринках. Цікаво, що старих і порваних гаманців у нього не було: швидше за все, такі він викидав. Тепер колекція злодійських трофеїв стала доказом злочинної діяльності.
Марина ГОЛДИНСЬКА, прес-служба Донецького міського управління ГУМВС України в Донецькій області.