Як картковий будинок, завалилася будівля Жмеринського вокзалу, споруджена у 1866 році. Розташована вона поруч з діючим вокзалом того ж періоду забудови. На щастя, ніхто з людей не постраждав. Приміщення належить «Укрпошті».
— Сім років ми листувалися з «Укрзалізницею» з приводу подальшої долі старого вокзального приміщення, — каже начальник Жмеринського відділення «Укрпошти» Станіслав Гринчук. — Пропонували зберегти його як пам’ятку про ті часи, коли у Жмеринці з’явилася залізниця. Вокзал, як відомо, будували за вказівкою царя Олександра. У нас нема коштів для підтримки старого приміщення. В ньому не було ні води, ні електрики, ні каналізації. Тобто, ми його теж не використовували. Тільки й того, що знаходилося на балансі.
Двом відомствам не вдалося знайти  спільної мови. Керівництво вокзалу наголошує, що неодноразово попереджувало дирекцію «Укрпошти» про аварійний стан споруди. За словами місцевих жителів, чиї будинки поруч з вокзалом, старе приміщення перетворили на громадський туалет та пристановище для бомжів. У ніч, коли впали стіни й стеля, їх там не було тому, що вже похолодало. Інакше хтось би не уникнув біди.
Так само в аварійному стані знаходився піднавіс на пероні вокалу. Його зняли, щоб не піддавати небезпеці пасажирів. Вокзальне приміщення рідкісної архітектури давно потребує капітального ремонту.
 
Вінницька область.