Студентам, які вже почали формувати списки та здавати гроші на придбання річних проїзних, столична влада підклала свиню. У Київській міськдержадміністрації скасували довгострокові квитки на проїзд у метро та наземному громадському транспорті, порадивши молоді купувати проїзні на місяць. Мовляв, 50-відсоткової знижки для них ще ніхто не скасовував.
— Рішення міської влади завдасть серйозного удару насамперед по кишенях студентів, які мали можливість заощаджувати гроші, купуючи проїзний на рік уперед, — упевнений координатор громадської ініціативи «Студентський захист» Андрій Черних.
Своє невдоволення розпорядженням чиновників висловили й студенти з різних вузів столиці, які в понеділок пікетували КМДА (на знімку). Вони вимагали повернути в продаж довгострокові проїзні й не допустити подорожчання щомісячних квитків на метро.
«Після скасування річних і квартальних проїзних квитків із кишень киян в 2010 році додатково буде витягнуто 115,6 мільйона гривень, на котрі як на додатковий прибуток уже розраховують Київський метрополітен та Київпастранс», — йдеться у зверненні, розповсюдженому молоддю.
Там також сказано, що до Комісії з питань бюджету Київради вже передано підготовлену КМДА концепцію приведення тарифів до економічно обґрунтованого. Відповідно до документа, з наступного року проїзд у наземному транспорті нібито має становити 1,9 гривні замість нинішніх 1,5 гривні, а в метро — 2,5 гривні (нині 1,7 гривні).
До слова, своїм рішенням КМДА знехтувала вимоги Антимонопольного комітету України, який у вересні рекомендував утриматися від подібного кроку.
Фото Володимира ФАЛІНА (Укрінформ).