У політичному пантеоні є політики, які вміють бути не над, а поруч зі своїми виборцями. І не тільки тоді, коли ця потреба продиктована виборами, а й тоді, коли виборець намагається бути почутим. Людиною, якій свого часу він віддав свій голос і доручив власне право на гідне майбутнє. Важливо, щоб політик не тільки слухав, а й чув свого виборця. Для жителів Сосницького району Чернігівської області таким є народний депутат України від Блоку Юлії Тимошенко Олег Ляшко, обличчя якого знайоме всім і кожному. З 2006 року народним обранцем зроблено достатньо для того, щоб заслуги його були належно поціновані.
Днями відбулася чергова зустріч Олега Валерійовича з представниками району. Народний депутат України поспілкувався з жителями села Хлоп’яники. Сільський голова Віра Киба, директор школи Петро Остапенко, місцеві жителі разом з привітними чепурними школярами дуже тепло зустрічали гостя. Адже він подарував їм найцінніше — питну воду. За сприяння народного депутата в селі збудовано водонапірну свердловину глибиною понад 50 метрів. І в першу чергу питною водою забезпечено Хлоп’яницьку загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів. Вода чиста, не має шкідливих домішок.
Депутат О. Ляшко зазначив, що від якості води, яку п’ють діти, залежить їхнє здоров’я. Тож усі мешканці дякували за вирішення цієї наболілої для них проблеми.
Також школа отримала інший необхідний та бажаний подарунок — бензопилку. Під час прямого діалогу з селянами гість вручив акти на землю в рамках урядової програми щодо видачі безкоштовних актів на користування землею.
Час не стояв на місці, і депутат мав вирушати до Сосницької школи-інтернату для глухих дітей. Адже графік дуже напружений, а головне — якого чекають виборці. Народний обранець, за його словами, дуже переймається проблемами інвалідів, бо народився саме в Міжнародний день інвалідів і вважає це не просто збігом. Олег Ляшко поспілкувався з педагогічним колективом школи-інтернату, вивчив проблеми, які турбують освітян. Перейнявся ними і пообіцяв посприяти. Гість і сюди привіз подарунки: іграшки, ДВД/СД. Директор навчального закладу Микола Грищенко вручив депутату в знак вдячності козацьку булаву, зроблену руками вихованців школи-інтернату.
Попереду на представника Верховної Ради чекало зібрання в залі Сосницької районної державної адміністрації. Разом з головою районної ради Василем Волошком та головою райдержадміністрації Василем Колосом він поспілкувався з сільськими головами про проблеми району.
...Гідне майбутнє Української держави за тими, хто не боїться дивитись в очі проблемам, хто готовий простягнути руку допомоги, не вимагаючи нічого взамін і не шукаючи компромісу з совістю.
Чернігівська область.
На знімку: народний депутат України Олег Ляшко вирішив проблему води для Хлоп’яницької школи.
Фото автора.