На Чернігівщині затримали підозрюваних у вбивстві фермера та його дружини.
Трагедія сталася вночі 10 листопада в Ядутах Борзнянського району. 57-річного фермера Володимира Паляничку застрелили вдома з пістолета. Тіло чоловіка знайшли в оглядовій ямі в гаражі. Його 53-річну дружину Валентину нелюди прикінчили ножем у будинку.
У фермерському господарстві «Ядутинське» працювало три механізатори, родина мала три магазини.
— Це дуже були порядні люди, — каже сільський голова Ядут Анатолій Андрущенко. — До свят сорока ветеранам села вручали подарунки. Впорядковували сільські дороги, кладовище, надавали транспортні послуги. Допомагали матеріалами, фарбою в ремонті школи.
Володимир Паляничко — один з перших фермерів у Борзнянському районі. Спочатку придбав трактор, плуг. А потім розжився на комбайн, іншу техніку. Напередодні моторошного вбивства чоловік взяв кредит у банку на купівлю сучасного трактора. Зловмисники дізналися про це, а тому вирішили розжитися на велику суму. Вони сподівалися, що фермер триматиме гроші вдома. Тому й, убивши господарів, влаштували ретельний обшук у будинку.
Чернігівські правоохоронці за підозрою у скоєнні злочину затримали кількох мешканців райцентру. Нині проводяться слідчі дії.
Чернігівська область.