У Києві згадували ліквідаторів аварії на ЧАЕС
Президент України Віктор Ющенко та Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко поклали квіти до пам’ятного знаку «Воїнам Чорнобиля» і меморіального кургану «Героям Чорнобиля» з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. 
У церемонії покладання також взяли участь члени уряду, народні депутати, керівництво Києва й області. Учасники заходу помолилися за загиблих під час ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи і поставили свічки (на знімку).
Нагадаємо, учора країна вшановувала пам’ять героїв, які загинули, рятуючи землю від наслідків найбільшої в історії техногенної катастрофи. Саме 14 грудня 23 роки тому, через 7 місяців після вибуху, на Чорнобильській АЕС було завершено спорудження захисного саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком. Реактор перестав бути джерелом радіоактивного забруднення довкілля. Це стало найважливішим і переломним етапом у битві за життя сотень тисяч людей. Вшанування ліквідаторів у цей день — це найменше, що ми можемо зробити, щоб віддячити «чорнобильцям» за їх героїзм. Ціною власного життя вони приборкали ядерну стихію, подарувавши надію прийдешнім поколінням.
Фото Михайла МАРКІВА (прес-служба Президента України).