Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 17-й тур.
«Шахтар» — «Іллічівець». 2:1. 15 147 глядачів. Рефері — Даньковський (Київ). Голи: Фомін, 51, Кравченко, 56 — Кирильчик, 35. Вилучено Касьяна («Іллічівець», 43, друге попередження).
«Ворскла» — «Закарпаття». 2:0. 800 глядачів. Рефері — Шандор (Львів). Голи: Цуррі, 3, Безус, 30.
«Металіст» — «Дніпро». 3:2. 21 000 глядачів. Рефері — Деревінський (Київ). Голи: Коельо, 22, 34 (п), Рикун, 40 — Селезньов, 47, Калиниченко, 58. Вилучено Шелаєва («Металіст», 89, друге попередження).
«Зоря» — «Оболонь». 2:0. 2 000 глядачів. Рефері — Швецов (Одеса). Голи: Лазарович, 37, Шевчук, 52.
«Арсенал» — «Чорноморець». 2:0. 500 глядачів. Рефері — Жуков (Донецьк). Голи: Мазілу, 17, Воробей, 38.
«Таврія» — «Динамо». 2:3. 13 000 глядачів. Рефері — Шмигельський (Львів). Голи: Гігіадзе, 41, Ідахор, 65 — Мілевський, 8, Шевченко, 29, Кравець, 83.
«Кривбас» — «Металург» (Запоріжжя). 1:3. 500 глядачів. Рефері — Зубарєв (Слов’янськ). Голи: Бартулович, 35 — Аржанов, 9, 76, Модебадзе, 86.
«Металург» (Донецьк) — «Карпати». 1:0. 1 000 глядачів. Рефері — Сіренко (Сімферополь). Гол: Чечер, 29. Вилучено Петрівського («Карпати», 85, друге попередження).

Бомбардири: Мілевський («Динамо») — 10 м’ячів, Коельо («Металіст»), Селезньов («Дніпро»), Адріано («Шахтар») — по 9, Воробей («Арсенал»), Мхітарян («Металург», Донецьк) — по 7.
Матчі останнього перед зимовими канікулами туру аж ніяк не стали не легкою прогулянкою для лідерів. Навіть у «Шахтаря» були проблеми в поєдинку з «Іллічівцем». І лише після того, як Мірча Луческу в другому таймі випустив на заміну Фоміна і Кравченка, «гірникам» вдалося зрівняти рахунок, а потім і вирвати скромну перемогу.
«Металіст» на своєму оновленому стадіоні потужно провів перший тайм проти «Дніпра», повівши перед 3:0. А от після перерви перевагу вже мали гості. Забивали тільки вони. Зовсім трохи їм не вистачило, щоб принаймні зрівняти рахунок.
Нарешті, кілька слів про «Динамо», котре жваво почало зустріч у Сімферополі. Кияни не забирилися із забитим м’ячем. Після гострої флангової передачі (зліва) Ярмоленка блискавично на випередження головою зіграв Мілевський.
А потім Шевченко красивою дугою пробив зі штрафного і влучив у «дев’ятку». Але ще до перерви перевага динамівців розтанула на очах. Провалилася їхня оборона, й Гігіадзе опинився перед Юссуфом, технічно обіграв нігерійця і поцілив у верхній кут воріт Шовковського. Зробити рахунок нічийним вдалося Ідахору. І надалі сімферопольці насідали й насідали.
Але Валерій Газзаєв, як і його донецький колега, також вгадав із заміною. Артем Кравець, як то кажуть, на свіжих ногах відгукнувся на відмінну передачу Шевченка і не схибив. Отже, «Динамо» здобуло важливі три очка і повернулося на перше місце в турнірній таблиці. Тепер гравці і тренери підуть у відпустку, котра триватиме трохи більше трьох тижнів.
А в чемпіонаті України настала перерва аж до 27 лютого. Того дня відбудуться матчі 18-го туру. Щоправда, в грудні ми станемо свідками ще одного офіційного поєдинку. Завтра в Белграді «Шахтар» проведе завершальний матч групового раунду Ліги Європи проти тамтешнього «Партизана». Хоча наш клуб, як відомо, вже забезпечив собі місце в 1/16 фіналу. Ці матчі відбудуться 18 і 25 лютого.
На знімку: атака «Таврії» на ворота «Динамо».