Львів’яни поспішають святкувати із сподіваннями, що цей настрій привабить туристів, потік яких останнім часом дещо зменшився. Першими в Україні в місті відкрили різдвяний ярмарок і навіть випустили для нього спеціальні монети. Міський голова Андрій Садовий викарбував першу монету (на знімку), яка наразі не має колекційної цінності, а потім, можливо, стане обіговою валютою святкового дійства.
Ярмарок покликаний продовжувати традиції Львова, що існували в місті до 30-х років минулого сторіччя, і триватиме мало не півтора місяця. До участі в заході залучили рестораторів, торгівців, митців, громадські та релігійні організації, а також пересічних львів’ян та туристів.
У самому центрі міста на проспекті Свободи встановлено аж 42 дерев’яні будиночки, в яких продається різний різдвяно-новорічний крам: солодощі, сувеніри та подарунки, гаряче вино, шоколад, кава, чай, мед та чимало інших принад. Ще 20 таких само будиночків закликатимуть гостей на площу Ринок. Планується, що під час ярмарку відбуватиметься багато забав, конкурсів, дегустацій. У центрі Львова постійно звучатиме музика — різдвяні пісні та колядки по спеціально створеному різдвяному Інтернет-радіо. Працюватиме ярмарок до самісінької ночі, допоки львів’яни та гості міста гулятимуть, а охоронятиметься — цілодобово.
Фото Володимира ПЕСЛЯКА (Укрінформ).