Український легкоатлет Сергій Лебідь став бронзовим призером чемпіонату Європи з кросу, який завершився в ірландському Дубліні. 1. Алємаєх Безабех (Іспанія) — 30.45; 2. Мо Фараг (Велика Британія) — 31.02; 3. Сергій Лебідь (Україна) — 31.17
Нагадаємо, що українець уже вісім разів був найкращим кросменом континенту. Його перемоги на цих змаганнях небезпідставно внесені до Книги рекордів Гіннеса.
«Розкидатися медалями не можна. Бронзова нагорода чемпіонату Європи — це також нагорода. В ситуації, котра склалася, я задоволений, що зміг піднятися на п’єдестал. Але, з другого боку, я трохи засмучений. Хоч би там що, а я все-таки налаштовувався на перемогу», — розповів спортсмен в інтерв’ю прес-службі Федерації легкої атлетики України.
«Два тижні тому я травмував привідний м’яз і був змушений пропустити три дні підготовки. Два кола я впевнено тримався крок у крок з лідерами, але потім почав відчувати дискомфорт. Нога трохи затікала, та я вирішив триматися будь що. Втім, підтримати високий темп бігу іспанця та британця все-таки не вдалося», — нарікає Лебідь.