Рішення виконкому УЕФА про те, що Донецьк включено до переліку міст, які прийматимуть ігри Євро-2012, у місті відзначили гучним вечірнім феєрверком. «Це не просто подарунок долі — це результат наполегливої праці, — так оцінив подію міський голова Олександр Лук’янченко. — Ми разом невпинно працювали, вдосконалюючи інфраструктуру рідного Донецька, ми шукали і знаходили потрібні рішення, і все це прислужилося загальному успіху».
«Надзвичайно відповідальним» назвав рішення УЕФА голова обласної ради Анатолій Близнюк. «Це великий труд із підготовки регіону, підготовки країни, тому повинна бути єдина команда — і на рівні Києва, тобто держави, і на рівні області. У регіоні вона є, ми довели це на прикладі молодіжного чемпіонату Європи з футболу, який провели краще за всіх, хто це робив до нас. Але ми розуміємо, що «шапкозакидательства» точно не буде, попереду у нас — величезна робота із наведення порядку, з підготовки об’єктів. Необхідно змінити інфраструктуру, активно розвивати напрямок туризму».
Найскладнішою ділянкою залишається реконструкція аеровокзального комплексу: завершення будівництва злітно-посадочної смуги, спорудження нового терміналу, стоянки для літаків, комплексу обладнання для керування польотами. «Якщо фінансування з державного бюджету буде стовідсотковим (а це загалом 2,5 мільярда гривень), то я гарантую, що до жовтня 2011 року ми всі ці роботи виконаємо», — пообіцяв керівник області. Належить також добудувати готелів категорії чотири та п’ять зірок — це будуть гроші приватного бізнесу. За державний кошт повинна бути споруджена і окружна дорога навколо Донецька та низки густонаселених міст півночі області — це стане майже в 2 мільярди гривень. Загалом, за словами А. Близнюка, із урахуванням державних та приватних інвестицій підготовка Донецька до Євро-2012 коштуватиме 6—8 мільярдів гривень. Голова облради запевнив, що туристів готові дивувати в гарному розумінні цього слова: «Хтось захоче до шахти спуститися, бо ніколи не бачив, — ми їм це організуємо, хтось захоче поїхати відпочивати до Азовського моря чи Святогірська — ми також організуємо. Буде задіяна вся інфраструктура розваг з урахуванням потреб кожної категорії людей. Ми працюватимемо в цьому напрямі дуже креативно».