У суботу під час чергового засідання Центральної виборчої комісії скасовано реєстрацію довіреної особи кандидата на пост Президента Олега Рябоконя в єдиному загальнодержавному виборчому окрузі В. Золоторьова. Натомість довіреною особою цього кандидата зареєстровано В. Ткаченка. Після обговорення ЦВК затвердила роз’яснення щодо складання та уточнення списків виборців для підготовки і проведення голосування з виборів Президента 17 січня 2010 року. Комісія також внесла зміни до складу окружних виборчих комісій територіальних виборчих округів, затвердженого постановою ЦВК 27 листопада цього року. Внесено зміни й у частині написання прізвища голови окружної виборчої комісії територіального виборчого округу № 96.
Влада «підсіла на голку» позик
Максимально заплутане фіскальне законодавство, непрозорі правила гри та політична нестабільність є основними стримуючими чинниками для міжнародних інвесторів. У результаті замість інвестицій ми залучаємо кредити. Такі заяви зробила кандидат на пост глави держави Інна Богословська, коментуючи звернення уряду до МВФ з проханням виділити екстрену позику на два мільярди доларів.
«Фінансові відносини мають базуватися на принципах прозорості економіки, стабільності законодавства, передбачуваності влади та верховенства права. «Стараннями» нинішньої політичної верхівки країни ми за жодним критерієм не відповідаємо стандартам цивілізованого світу», — сказала Інна Богословська.
Як повідомляється на офіційному сайті політика, саме у цьому вона вбачає причину збільшення цьогорічного державного боргу. «Інвестори — дуже чутливі люди стосовно щонайменших коливань в економіці та політиці держави. А наше «море» постійно «штормить», оскільки під впливом миттєвих інтересів чинна влада здатна за шахівницею зіграти «в Чапаєва», — зазначила кандидат на пост Президента.
Повинні вміти домовлятися
«У країнах із поляризованим суспільством переможці на виборах повинні шукати компроміс з тими, хто програв». Так кандидат у Президенти Сергій Тігіпко прокоментував рішення Конституційного суду Румунії, який ухвалив провести перерахунок голосів другого туру президентських виборів, переможцем якого з результатом 50,33 відсотка був оголошений Траян Бесеску. Його опонент Мірча Джоане, котрий, за даними екзитполів, повинен був перемогти, звинуватив владу у фальсифікації та звернувся до суду.
«Те, що відбувається в Румунії, дуже нагадує українські події 2004 року. І, треба визнати, вони показують і можливий сценарій розвитку подій на січневих виборах Президента України. Навіть якщо за підсумками перерахунку голосів перемога Бесеску підтвердиться, навряд чи це принесе Румунії стабілізацію», — зазначив Сергій Тігіпко, повідомляє його прес-служба. Він висловив переконання, що проведення переможцем свого курсу неможливе без тієї чи іншої форми компромісу з тим, хто програв.