Уряд, в особі віце-прем’єр-міністра Олександра Турчинова, заявив, що проект державного бюджету на наступний рік фактично не подаватиметься до парламенту. Про це на вчорашньому брифінгу повідомив Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Лавринович. 
Така позиція Кабінету Міністрів, за його словами, є безпрецедентним випадком, оскільки негативно позначиться на «організації суспільного життя» і вплине на стосунки з міжнародними фінансовими інституціями. «Кабінет Міністрів, очевидно, з політичних міркувань, а може, з професійних, не хоче або не готовий виконати вимоги, передбачені Конституцією і Бюджетним кодексом, — наголосив Олександр Лавринович. — І натомість посилається на відсутність відповідних документів із парламенту». Перший заступник глави парламенту нагадав, що висновки вже викладено у відповідній постанові Верховної Ради, виконати яку, вочевидь, уряд не має бажання. Зокрема, за словами Першого заступника Голови Верховної Ради, в документі йшлося про те, щоб привести проект закону у відповідність до Бюджетного кодексу, а також вилучити деякі зміни до податкового законодавства і соціальних законів.
Перший заступник глави парламенту не виключив, що сьогодні Верховна Рада розгляне зміни до державного бюджету України на 2009 рік стосовно фінансування правосуддя та додаткового виділення коштів МОЗ.