Коментуючи ініціативу Президента про звільнення з посади міністра внутрішніх справ Юрія Луценка журналістам каналу СТБ, заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко сказав: «Я вже неодноразово говорив, що в таких діях і, зокрема, в сьогоднішній своїй ініціативі, Віктор Ющенко ще раз підтвердив, що для нього настанови і рішення тіньового уряду Віктора Януковича є важливішими, ніж легітимного уряду Юлії Тимошенко. Адже всім відомо, що Партія регіонів вже давно прийняла рішення домагатися звільнення Юрія Луценка».
По-друге, на думку Миколи Томенка, Віктор Ющенко ще раз довів, що в його поведінці домінує поведінка кандидата в Президенти, а не Президента.
«Якщо парламент звільнятиме всіх посадовців, які відмовляються де-факто бути довіреними особами В. Ющенка або В. Януковича, то ми ліквідуємо систему державної влади в Україні під час президентської виборчої кампанії», — сказав М. Томенко.
Він також зауважив, що незважаючи на спільну позицію Віктора Януковича і Віктора Ющенка про звільнення Юрія Луценка, у парламенті поки що немає більшості голосів за ухвалення такого рішення.
Прес-служба М. Томенка.