Підтримуване львівською владою бажання бізнесменів побудувати конгрес-готель на території колишньої фортеці «Цитадель» змусило представників громадськості надіслати відкритого листа в обласне управління СБУ.
Днями на адресу депутата Львівської міськради Віри Лясковської надійшла відповідь: результати досліджень підтвердили, що на території колишньої фортеці на початку липня 1941 року німецьке військове командування організувало табір для розміщення військовополонених Червоної Армії «Шталаг-328». Тут утримували понад 284 тисячі в’язнів, яких морили голодом, холодом (взимку приміщення не опалювали), катували, серед яких навмисно розповсюджували епідемії висипного тифу та дизентерії. Командування табору організовувало розстріли військовополонених у спеціально відведених для цього місцях, а потім спалювало трупи. Кількість загиблих налічує більш як 140 тисяч осіб.
За словами Віри Лясковської, на цьому місці планують побудувати готель, кіноконцертний комплекс, паркінги, а введення об’єктів в експлуатацію заплановано на листопад 2012 року. Вже розроблено кілька містобудівних обґрунтувань. І виконавці проектів, і керівництво міста продемонстрували невігластво і цинізм, вважає міський депутат.