Грошові премії за оригінальні ідеї
Кандидат на пост Президента Олег Рябоконь оголосив конкурс есе серед творчої молоді «Самоорганізація і влада». Запропоновані теми: від подвір’я до країни; шляхи самоорганізації; організація самоорганізації — практика парадоксу; перші укази Президента країни громадянського суспільства; пріоритети дій глави в перший рік повноважень. На переможців чекають грошові премії. Також, як повідомляє офіційний сайт О. Рябоконя, передбачено заохочувальні премії за особливо оригінальні ідеї.
Виключно за відкритими списками
Кандидат на пост Президента України, народний депутат Арсеній Яценюк вважає, що місцеві вибори мають відбуватися за системою відкритих списків. Про це він заявив на прес-конференції у Херсоні, повідомляє сайт Фронту змін.
«Я проїхав дві третини України. Українці всюди говорять, що вибори мають проходити виключно за відкритими списками», — сказав політик.
Він зазначив, що новий глава держави зобов’язаний винести питання щодо системи виборів на референдум. Мало того: якщо парламент відмовиться після референдуму проголосувати за такі зміни, Президент зобов’язаний виконати свою конституційну функцію — запровадити це рішення напряму, переконаний кандидат.
Оренду землі — під контроль держави
Держава повинна брати землю в оренду в селян за ринковими цінами. Таку думку на «5 каналі» висловила кандидат у Президенти України, лідер НДП Людмила Супрун.
Для цього, за її словами, потрібно створити земельний фонд. «Ця земля має бути або державною, або вона (держава) повинна брати її в оренду в селян. Але не за такими цінами, як це зараз роблять окремі ділки, — скуповують за безцінь, а продають за колосальні гроші, а за ринковими цінами», — вважає кандидат у Президенти.
Людмила Супрун упевнена, що держава має контролювати цей процес повністю, щоб уникнути маніпуляцій, повідомили «Голосу України» у прес-службі кандидата.
Фальсифікацій не уникнути
Маніпуляції з підтасуванням результатів волевиявлення громадян триватимуть доти, доки когось із винних у них не засудять за фальсифікацію (а це до 6 років в’язниці за нинішнім законодавством). Про це кандидат у Президенти і лідер соціалістів Олександр Мороз повідомив на прес-конференції в Донецьку.

Один з можливих варіантів фальсифікації — вручення грошей членам виборчих комісій. Для проведення чесних виборів, переконаний О. Мороз, потрібно перевести процедуру голосування та підрахунок голосів в електронний режим.