З нагоди 70-річчя з часу утворення Рівненської області проведено інтерактивне опитування щодо найвидатнішого рівнянина всіх часів. 
До п’ятірки переможців голосування увійшли: Тарас Бульба-Боровець (1908—1981) — діяч українського повстанського руху часів Другої світової війни, засновник та командувач УПА; княжна Гальшка Острозька (1539—1582) — фундаторка Острозької академії; князь Василь-Костянтин Острозький — (бл. 1524/1525—1608) — український магнат, воєвода Київський, маршалок Волинський, політичний і культурний діяч, один із найзаможніших і найвпливовіших магнатів Речі Посполитої; Микола Ковальський (1929—2006) — доктор історичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України; Володимир Короленко (1853—1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч.
Експертна рада з числа науковців, краєзнавців, журналістів та літераторів, яку очолив ректор Національного університету «Острозька академія» Ігор Пасічник, на основі результатів голосування зафіксувала першість за Тарасом Бульбою-Боровцем (на знімку). Він народився в селі Бистричі на Рівненщині. На початку німецько-радянської війни сформував і очолив партизанські відділи «Поліської Січі». Наприкінці листопада 1943 року був заарештований гестапо у Варшаві та ув’язнений у концтаборі «Заксенхаузен». Звідки його звільнили у вересні 1944 року. З 1948 року жив в еміграції у Канаді, створив Українську національну гвардію, брав участь у керівництві Спілки визволення України.
Євген ЦИМБАЛЮК, Олександра ЮРКОВА.
Рівненська область.
Фото з архіву.