Сильний середній клас — сильна держава
«Тільки за умов захисту середнього класу, створення можливостей для його розвитку та подальшого становлення можлива побудова сильної Української національної держави». Про це кандидат на пост Президента України, голова Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок заявив під час зустрічі з мешканцями Хмельницького, йдеться на його офіційному сайті.
Зокрема, Олег Тягнибок зазначив: «Україна насправді не є бідною, адже лише протягом вісімнадцяти років вона зуміла «вигодувати» таких олігархів, які фігурують у рейтингах найбагатших людей Європи! Та для економічної стабільності і відповідних соціальних стандартів країні потрібні не олігархи, а середній клас».
Захистити власника паю
Тільки комплексна політика держави забезпечить відродження українського села. У своїй програмі Блок лівих і лівоцентристських сил врахував вимоги аграріїв. Про це на прес-конференції у Житомирі заявив лідер Компартії України, кандидат у Президенти від об’єднаних лівих Петро Симоненко.
«З метою, щоб природні ресурси були використані, треба захистити власника паю. Адже у простого селянина немає навіть можливості купити трактора або ж мінеральні добрива, або необхідне устаткування. Цього не дозволяє економіка», — зазначив лідер комуністів, повідомляє прес-служба КПУ.
Судова система має бути відкритою
У країні буде складно провести будь-яку реформу без нормального функціонування судової системи. Про це заявила на засіданні Європейської бізнес-асоціації кандидат на пост Президента України Інна Богословська.
На сьогодні, за її словами, суд може заблокувати будь-які укази, закони, конкурси з приватизації. У зв’язку із цим політик пропонує три важливі стратегічні кроки у реформуванні судової системи України.
«По-перше, якщо говорити про судову реформу — я вважаю, що повинні з’явитися обрані мирові судді для розгляду дрібних протокольних справ на територіях. По-друге, для складних справ нам потрібний суд присяжних. По-третє, необхідно ввести електронний розклад справ у судах», — зазначила Інна Богословська.

Вона також наголосила на важливості проведення атестації всіх судів і суддів. Крім того, І. Богословська вважає, що потрібно проаналізувати їхнє майно, доходи й витрати. Народний депутат також звернула увагу на те, що потрібно зробити судову систему відкритою й прискорити процес створення реєстру рішень і вироків, повідомляє прес-служба кандидата.