Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий раунд. 9 грудня.

Група E. «Ліверпуль» (Англія) — «Фіорентина» (Італія). 1:2. Ліверпуль. «Енфілд». 40 863 глядачі. Рефері — Скоміна (Словенія). Голи: Бенаюн, 43 — Йоргерсен, 63, Жілардіно, 90+2.
«Ліон» (Франція) — «Дебрецен» (Угорщина). 4:0. Ліон. «Жерлан». 36 884 глядачі. Рефері — Майєр (Німеччина). Голи: Гоміс, 25, Басто, 45, П’янич, 59, Сіссоко, 76.
«Фіорентина» — 15 очок, «Ліон» — 13, «Ліверпуль» — 7, «Дебрецен» — 0.
Група F. «Інтер» (Італія) — «Рубін» (Росія). 2:0. Мілан. «Сан-Сіро». 49 539 глядачів. Рефері — Вінк (Нідерланди). Голи: Ето’О, 31, Балотеллі, 64.
«Динамо» (Україна, Київ) — «Барселона» (Іспанія). 1:2. Голи: Мілевський, 2, Гаві, 33, Мессі, 86.
«Динамо»: Шовковський, Єременко, Юссуф, Бетао, Маграо (Нінкович, 75), Алмейда, Михалик, Вукоєвич, Шевченко, Ярмоленко, Мілевський. Тренер — Валерій Газзаєв.
«Барселона»: Віктор Валдес, Дані Алвеш, Піке (Маркес, 88), Пуйоль, Абідаль, Гаві, Бускетс, Кейта, Мессі, Іньєста (Родрігес, 82), Ібрагімович. Тренер — Госеп Гвардіола.
Попереджено: Піке, 45, Алмейду, 51, Вукоєвича, 55, Ібрагімовича, 77, Михалика, 78, Гаві, 81, Шевченка, 88.
Рефері — Говард Вебб (Англія).
Київ. Стадіон імені Валерія Лобановського. 16 300 глядачів. 0 градусів. Мряка.
Група G. «Штутгарт» (Німеччина) — «Уніря» (Румунія). 3:1. Штутгарт. «VFB Арена». 37 000 глядачів. Рефері — Кашшаї (Угорщина). Голи: Маріка, 5, Трасч, 8, Погребняк, 11 — Семедо, 46.
«Севілья» (Іспанія) — «Рейнджерс» (Шотландія). 1:0. Севілья. «Рамон Санчес-Пісхуан». 31 560 глядачів. Рефері — Лайєк (Франція). Гол: Каноте, 8 (п).
«Севілья» — 13, «Штутгарт» — 9, «Уніря» — 8, «Рейнджерс» — 2.
Група H. «Олімпіакос» (Греція) — «Арсенал» (Англія). 1:0. Пірей. «Георгіос Караїскакіс». 30 277 глядачів. Рефері — Батішта (Португалія). Гол: Леонардо, 47.
«Стандард» (Бельгія) — АЗ (Нідерланди). 1:1. Льєж. «Моріс Дюфранс». 24 359 глядачів. Рефері — Аткінсон (Англія). Голи: Бола, 90+5 — Ленс, 42.
«Арсенал» — 13, «Олімпіакос» — 10, «Стандард» — 5, АЗ — 4.
Кращого початку важко придумати. Годинник на табло відрахував лише хвилину і 24 секунди, як м’яч побував у воротах «Барси». Шевченко зліва (майже від кута карного майданчика) пробив зі штрафного дугою і легким торканням голови справу довершив Мілевський. На цьому наше щастя, на жаль, вичерпалося. Далі був, сказати б, суцільний кошмар. Гра на нервах з постійною тривогою і сумним кінцем.
Майже весь ігровий час «Барселона» володіла ініціативою. Каталонці чудово грали у відборі, тримали м’яча так, що не відбереш, не видряпаєш. Додамо високу культуру передач, відлагоджені, наче механізм, командні дії. Завидні швидкості і миттєва реакція. Оце все вкупі і є високий клас. Про індивідуальну майстерність нашого суперника годі й казати. Не даремно сьогодні «Барселона» вважається найсильнішою клубною командою світу. І це справедливо. От на такому яскравому тлі надто сірими видавалися ігрові фарби динамівців. Але тут нічого не вдієш. Такі сьогодні реалії.
Валерій Газзаєв змушений був сказати після зустрічі, що його підопічним не вистачило вміння, досвіду і везіння.
— Щоправда, в усіх матчах ми прагнули показати хороший футбол. Мріяли вийти з групи. До речі, дуже сильної. Ми боролися до кінця і зробили все, що могли. На даний момент ми на більше не здатні. Про те, що нам бракує кондицій, свідчать останні хвилини поєдинків з «Інтером» і «Барсою». Тепер ми виступатимемо лише в одному турнірі — чемпіонаті України. Постараємося його виграти...
Госеп Гвардіола десь хвилин із п’ятнадцять спілкувався з окремими, «своїми» журналістами каталонською. Тим самим виказавши певну неповагу до решти (більшості) представників ЗМІ. Потім тренер спробував виправдатися.
«Чому ми говоримо каталонською? Бо це наша рідна мова, — пояснив він. — Ми намагаємося говорити нею, коли виїжджаємо за кордон. Це невід’ємна частина нашої культури».
Патріотизм, безперечно, викликає повагу. І ми не маємо нічого проти каталонської як такої. Але той діалог не перекладався. От ми й сиділи, неначе глухі, марнуючи час. А було вже за північ.
Потім Гвардіола, нарешті, перейшов на іспанську. І завдяки перекладачеві ми почули таке: «Це був украй важливий для нас матч. Тому наші футболісти дуже відповідально поставилися до нього і зробили все, щоб виграти. Було дуже важко фізично. Якщо врахувати велику відстань між нашими країнами. Добре, що ми посіли перше місце. Ми завжди налаштовуємося на такий результат. Однак надалі буде ще складніше. Та ми готові до тих випробувань».
За підсумками матчів останнього туру групового етапу Ліги чемпіонів визначилися всі учасники плей-оф. «Бордо», «Манчестер Юнайтед», «Реал», «Челсі», «Фіорентина», «Барселона», «Севілья», «Арсенал», «Баварія», ЦСКА, «Мілан», «Порту», «Ліон», «Інтер», «Штутгарт», «Олімпіакос». Жеребкування пар відбудеться у п’ятницю, 18 грудня.