В усіх школах Донецька оголошено карантин у зв’язку із підвищеним рівнем захворюваності на грип та ГРВІ. Позапланові «канікули» триватимуть щонайменше до 20 грудня. 
Всього в області на карантині перебувають близько 20 відсотків шкіл. У тому числі — всі середні навчальні заклади Маріуполя, Новогродівки, Амвросіївського району, частина шкіл Дзержинська, Артемівська, Краматорська і Макіївки. Освітяни зазначають, що через запровадження тритижневого карантину в листопаді втрачено 15 навчальних днів. Якщо врахувати, що перед цим учні відпочивали на осінніх канікулах, виходить, школярі вже вичерпали весь річний «ліміт». На місцях переходять до телета радіоуроків, а вчителі відправляють завдання електронною поштою або диктують телефоном.
В обласному управлінні освіти і науки кажуть, що школи увійшли у смугу сезонного карантину. Учителям рекомендують половину пропущеного матеріалу надолужувати за рахунок раціональної зміни графіка зимових і весняних канікул, чверть — шляхом проведення уроків замість факультативних і додаткових годин, решту — за рахунок ущільнення матеріалу, повідомляє наш власний кореспондент Ліна КУЩ.