Після скандального першого матчу між «Динамо» і «Генгамом» очікувалося не менш драматичне протистояння і в Києві. Щоправда, побоювання Сергія Реброва, що його підопічні стрімголов кинуться «вбивати» суперника, котрий на своєму полі за сприяння рефері поводився, м’яко кажучи, неблагородно, не підтвердилися.

Справді, господарі почали активно, але налаштовували командні дії поступово і ґрунтовно. Так тривало півгодини і, зрештою, вдалося забити. Відзначився Лукаш Теодорчик, котрий замінив травмованого Мігела Велозу. Поляк влучно пробив головою після поданого Олегом Гусєвим кутового.
До речі, Теодорчик мав безпосереднє відношення і до третього забитого киянами м’яча: він проривався до воріт і потрапив до «коробочки». Пенальті реалізував Гусєв.
А другий гол господарі організували на самому початку другого тайму. Сміливо і потужно пробив Віталій Буяльський. Але в середині другої половини «Генгам» активізувався, почав діяти в’язко, намагаючись серйозно штурмувати ворота «Динамо». Гості забили і на обрії вималювався додатковий час. Однак, на щастя, доклали всіх зусиль, щоб обійшлося без розширення часових меж поєдинку. І стався той епізод з Теодорчиком, про який уже згадувалося.
Після третього забитого м’яча динамівцями матч був перерваний на кілька хвилин через безладдя на одній з трибун. У підсумку рефері додав до другого тайму 9 хвилин, під час яких «Генгам» ледь не забив переможний для себе гол, але удача була на боці «Динамо».
Жослен Гурвеннек:
— Не можу не привітати «Динамо» з виходом до наступного етапу. Треба визнати — втрати у складі нашого суперника були досить відчутними. Відтак, більшої поваги заслуговує його перемога. А нам сьогодні чогось забракло. Ми були близькі до другого гола, який міг би нас вивести до 1/8 фіналу, і тому після фінального свистка всі були розчаровані. Напевно, мій план на гру не спрацював. Проте якби команда доклала більше зусиль, тоді ми зуміли б виграти двоматчеву дуель. Але навіть вихід до цієї стадії турніру був подвигом для «Генгама».
Сергій Ребров:
— На жаль, нам і сьогодні довелося на початку зустрічі міняти гравця. Звичайно, це ускладнювало наше завдання, і я радий, що колектив витримав. Футболісти, котрі вийшли на заміну, працювали, гарували. У нас було достатньо можливостей, щоб ще до середини другого тайму забити три-чотири м’ячі й завершити справу раніше. Але головне, що ми дотерпіли й пройшли далі. Я вдячний за цю перемогу всім нашим гравцям, вони бачили, що тих уболівальників, які заповнили трибуни, не можна підвести.
Здорово виявив себе сьогодні й Лукаш Теодорчик, який незалежно від того, грає він чи ні, завжди працює. У мене велика повага до таких футболістів. Він заслужено нагороджений. Не був несподіванкою й вихід на поле Віталія Буяльського, котрий успішно грав на зборах, а сьогодні показав себе з найкращого боку. І той же Женя Чумак заслужив своєю грою дебют. Думаю, він не зіпсував гру. Як на мене, «Динамо» заслуговує більшого, ніж 1/16 фіналу. Готуватимемося й боротимемося далі.
Олександр Шовковський:
— Головне, що вдалося пройти далі й довести, що ми сильніші «Генгама». Подяка вболівальникам за те, що добре нас підтримували. Вони сьогодні стали для нас дванадцятим гравцем. Цього не вистачало саме у Франції, де ми поступилися все-таки не по ділу. У футбол потрібно грати з тверезою, світлою головою, без емоцій, але з гарячим серцем.
Лукаш Теодорчик:
— Дуже радий своєму голу, після якого ми змогли відкрити рахунок. Спасибі всій команді за віддачу, а нашій публіці за підтримку. Сьогодні «Динамо» гнали вперед 54 тисячі вболівальників!
Неприємна інформація
Динамівці Андрій Ярмоленко та Юнес Беланда отримали триматчеві дискваліфікації у Лізі Європи. Про це в ефірі одного з телеканалів заявив президент київського клубу Ігор Суркіс. Він також сказав, що «Динамо» подаватиме апеляцію на таке рішення. І динамівські юристи поїдуть на апеляційне засідання. Клуб обстоюватиме своїх футболістів. Нагадаємо, Ярмоленко і Беланда були вилучені в першому матчі «Динамо» з «Генгамом».
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.
Динамівський дванадцятий гравець.