Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 2-й тур.

1 серпня. «Ворскла» — «Шахтар». 1:2. Полтава. Стадіон імені Олексія Бутовського. 8 300 глядачів. Рефері — Труханов (Харків). Голи: Громов, 28 — Гладкий, 80, Степаненко, 82. Вилучено Далку («Ворскла», 90+2), Кучера («Шахтар», 90+2, два попередження).
2 серпня. «Металіст — «Динамо». 1:2. Харків. Стадіон «Металіст». 17 624 глядачі. Рефері — Жабченко (Сімферополь). Голи: Гав’єр, 60 (п) — Кравець, 14, Ярмоленко, 44 (п). Вилучено Рибалку («Динамо», 85, два попередження).
«Волинь» — «Дніпро». 0:1. Луцьк. Стадіон «Авангард». 5 500 глядачів. Рефері — Швецов (Одеса). Гол: Шахов, 85.
«Металург» (Запоріжжя) — «Говерла». 2:1. Запоріжжя. «Славутич-Арена». 3 000 глядачів. Рефері — Іванов (Донецька область). Голи: Люлька, 64 (у власні ворота), Лео, 82 — Шацьких, 86.
3 серпня. «Олімпік» — «Зоря». 1:0. Київ. НТК імені Віктора Банникова. 900 глядачів. Рефері — Романов (Дніпропетровськ). Гол: Лисенко, 88. Вилучено Ігнатьєвича («Зоря», 87, два попередження).
«Карпати» — «Металург» (Донецьк). 0:1. Львів. Стадіон «Україна». 7 800 глядачів. Рефері — Березка (Київська область). Гол: Лазич, 19.
«Шахтар», «Дніпро», «Динамо» — по 6 очок, «Чорноморець», «Металіст», «Волинь», «Металург» (Запоріжжя), «Металург» (Донецьк), «Олімпік» — по 3, «Карпати» — 1, «Іллічівець» — 0, «Ворскла» — 0, «Зоря» — 0.
Головні події полтавського матчу розгорнулися під завісу зустрічі. За десять хвилин до завершення основного часу «Ворскла» вела перед — 1:0. Гра була рівною і, здавалося, що господарі мають шанс виграти поєдинок.
Але «Шахтар» додав у швидкості і вирвав перемогу. Завершення зустрічі було нервовим. Футболісти навіть улаштували бійку. Рефері протягом зустрічі показав десять жовтих і дві червоні картки.
Центральним у турі був матч у Харкові. Сергій Ребров знову виставив на гру чимало українців. І його можна зрозуміти, бо саме в таких відповідальних і напружених протистояннях гартується характер і здобувається цінний ігровий досвід. А ще він повернув Ярмоленка на звичне для нього місце правого півоборонця. І той, без перебільшення, був одним із головних і найкорисніших виконавців у складі киян.
До речі, і цього разу динамівцям вдалося забити швидкий гол. А сталося це тоді, коли провалився лівий фланг оборони слобожанців. Звідти й почалися неприємності для господарів. Динамівець Беланда точною передачею вивів на порожні ворота Кравця, котрий впорався із завданням легко і невимушено.
У першому таймі «Металіст» вочевидь поступився суперникові ініціативою, діяв напрочуд невиразно і пропустив ще раз. Щоправда, з пенальті. Тоді за м’яч боролись Дишленкович і Ярмоленко. Рефері побачив у діях воротаря порушення правил, хоч упали обидва футболісти. Сам постраждалий реалізував одинадцятиметровий.
А от після перерви господарі суттєво додали в грі. Набагато цікавіше стало після того, як сімферополець Жабченко призначив пенальті у ворота «Динамо» за фол Олександра Шовковського проти Азеведо (теж непереконливий, як і в першому випадку). Гав’єр виконав завдання чудово. І харків’яни великими силами пішли відігруватися. Але по воротах киян вони майже не били.
Були моменти збільшити перевагу у гостей. Однак Калитвинцев та Ярмоленко змарнували виходи віч-на-віч із Дишленковичем. І в Харкові також сталася сутичка. Жабченко був щедрий на попередження. А Рибалка залишив поле, бо заробив другу жовту картку. Та й у меншості столичні футболісти без особливої напруги вистояли. І здобули другу перемогу.
Якоюсь нелогічною видається перемога «Дніпра» в Луцьку. Адже протягом зустрічі господарі діяли цікавіше і винахідливіше. Мали перевагу, але пропустили в кінці поєдинку.
— Щоб перемагати, треба не тільки створювати моменти, а й реалізовувати їх, — сказав засмучений наставник лучан Віталій Кварцяний.
А тренер «Дніпра» Мирон Маркевич розповів, що його команді важко без трьох провідних виконавців. Але віддав належне суперникові і сказав, що «Волинь» заслужила принаймні на нічию.
Фото ФК «Динамо».
Беланда зробив точну передачу і Кравець відкрив рахунок.