Державний бюджет збільшиться на сім мільярдів гривень, з яких три мільярди надійде від військового податку. Про це під час прес-конференції заявив народний депутат від фракції «Батьківщина» Олександр Чорноволенко.

Парламентарій прогнозує падіння ВВП на 4,5 відсотка. «Якщо до кінця серпня закінчимо антитерористичну операцію і отримаємо економічну допомогу від США, Європи та Міжнародного валютного фонду, падіння ВВП мінімізуємо. Це відбувається через те, що Донбас не платить податки, значна кількість підприємств не працює. Водночас пенсії, соціальна допомога там виплачуються», — зазначив він.

За його словами, на військові цілі в бюджеті передбачено 38 млрд. грн., на дотації вугільної промисловості — 13 млрд. грн.

Водночас народний депутат від фракції «УДАР» Павло Розенко не виключає, що з жовтня поточного року можуть припинитися виплати допомоги безробітним. На жаль, сказав він, згідно з новою редакцією Держбюджету з центрів зайнятості списується півтора мільярда гривень. «Ми попереджали міністра фінансів, якщо це буде зроблено, у нас може виникнути ситуація, коли з жовтня не виплачуватиметься допомога з безробіття в Україні. Нас запевнили у тому, що ця проблема якимось чином буде вирішена. Але наша позиція жорстка: якщо ми побачимо, що ця допомога своєчасно не виплачуватиметься, то відповідальність за це нестиме особисто міністр фінансів», — наголосив П. Розенко.

Також парламентарій зазначив, що при внесенні змін до Держбюджету Кабінет Міністрів врахував принципові пропозиції фракції «УДАР».