Депутати Чернівецької облради ухвалили звернення до Президента, Верховної Ради та Кабінету Міністрів з вимогою терміново поінформувати відповідний комітет Європейської комісії про нові обставини, що виникли у зв’язку з підписанням Президентом Румунії закону про спрощену процедуру надання румунського громадянства. 
Також вони вимагають від української влади на законодавчому рівні визначити кримінальні наслідки у разі набуття громадянами України подвійного громадянства.
Підписаний Президентом Румунії закон, який спрощує надання румунського громадянства громадянам, які проживали на території Румунії до 1940 року, а також їхнім нащадкам до третього коліна, які втратили громадянство через незалежні від них чинники, не можна розглядати інакше як відверту претензію на розмивання українського суверенітету над прикордонними територіями України, які політики в Бухаресті називають «несправедливо відібраними Сталіним», — вважають депутати Чернівецької облради. Вони переконані, що такі дії румунської сторони не відповідають духу добросусідства і є відвертою, цинічною зневагою українських законів.