Лідера Партії регіонів Віктора Януковича закликають повернути вкрадені в держави 140 гектарів резиденції «Межигір’я» та прийти з повинною до правоохоронних органів. Таку вимогу до Віктора Януковича озвучили під час прес-конференції народні депутати Володимир Бондаренко, Андрій Павловський, Борис Шиянов від БЮТ та Володимир Ар’єв від «НУ—НС».

«Усе це відбувалося на очах усієї країни, а тепер він, облаштувавши вкрадене майно за кошти держави, претендує на пост Президента», — висловили обурення народні обранці.
Парламентарії закликали Віктора Януковича не перешкоджати судовому розгляду питання відчуження «Межигір’я». За їхніми словами, для цього необхідно, щоб народні депутати із ПР повернули документи, викрадені ними із сільської ради Нових Петрівців та Вишгородської райдержадміністрації. Бо в іншому разі, попередили учасники конференції, держава буде вимушена шукати інші шляхи, щоби відстояти інтереси України. Вони вважають, що це можна зробити, скасувавши розпорядження Президента та інші нормативно-правові акти, які є елементом корупційної оборудки з відчуження об’єкта.
Народні обранці закликали главу держави скасувати розпорядження від 09.07.2007 р. «Про передачу урядової резиденції «Межигір’я» в користування главі Кабінету Міністрів Віктору Януковичу».
Неабияку увагу до «Межигір’я» парламентарії пояснюють тим, що цей об’єкт став символом української корупції.
Кореспондент «Голосу України» спробував взяти коментар із приводу цієї ситуації у прес-службі ПР, але, на жаль, не вдалося зв’язатися.
У свою чергу, лідер Партії регіонів Віктор Янукович вважає, що обставини придбання ним будинку в «Межигір’ї» повинні розслідувати правоохоронні органи. Про це він сказав на зустрічі з регіональними журналістами в середу, повідомляє «Інтерфакс-Україна».
«Зараз іде перевірка всіх напрямків цього питання (придбання будинку). Мені немає від чого ховатися. Я вважаю, що на це питання дадуть відповідь правоохоронні органи і Генеральна прокуратура», — зазначив він та додав, що його права захищені законом. «Я власник цього будинку», — наголосив В. Янукович. А коментуючи заяву народних депутатів про намір відвідати територію резиденції, В. Янукович зазначив, що коли в нього буде бажання, він запросить до себе в гості, кого захоче. «А хто непроханий гість, я буду діяти відповідно до закону. Якщо вони будуть діяти по-бандитськи, то я не слабкий, я відповім і відповім гідно», — іронічно додав він.