Народна партія звернулася до Віктора Ющенка з вимогою зняти свою кандидатуру з виборів Президента. Про це учора під час учорашньої прес-конференції повідомив заступник голови цієї політичної сили Олег Зарубінський (на знімку). «Ми вважаємо це єдиним відповідальним кроком з боку Віктора Ющенка, йдеться в заяві Народної партії. — Адже він не має жодного морального права претендувати на посаду гаранта основних конституційних засад. Своєю діяльністю він довів власну неспроможність забезпечити державність, суверенітет і дотримання прав людини».
У тексті заяви зазначено, що діючий глава держави не зміг виконати жодної із обіцянок, даних людям на Майдані. Внаслідок його правління в країні не працює система державного управління, розвалена вертикаль влади, розквітає корупція, армія доведена до злиднів, а люди втратили довіру до фінансових установ. На думку представників Народної партії, Україна зіпсувала відносини з Росією та ще більше віддалилася від Європи. Для того, щоб приховати збитки, яких зазнала країна, Віктор Ющенко «намагався, намагається і намагатиметься шукати резонансні справи, щоб перекласти свою провину на чужі плечі». У своїй заяві представники Народної партії наголошують, що об’єктами для безпідставної критики з боку нинішнього Президента та небайдужих до нього осіб і політичних сил час від часу стають Голова Верховної Ради, Прем’єр-міністр, лідер опозиції і навіть країни-сусіди. «Проте сам винуватець відсторонюється від згаданих подій».
Якщо чинний Президент не виконає зазначеної вимоги, він асоціюватиметься виключно з деградацією нашої країни та зубожінням її громадян, підсумовується у зверненні.