Президент України Віктор Ющенко просить Службу безпеки розібратися в ситуації, що склалася у митній і податковій службах. Про це він сказав учора під час наради з питань протидії корупції, контрабанді й нелегальній міграції у середу в Києві.
«Я звертаюся до керівництва СБУ розібратися щодо антикорупційної роботи в податковій і митній службах», — сказав Президент і наголосив, що останнім часом склалася ситуація, коли «хабарництво й корупція становить спосіб життя податківців». За його даними, у першому кварталі нинішнього року рівень тіньової економіки в Україні збільшився на 7% порівняно з аналогічним періодом минулого, а тіньове виробництво в країні становить 36%.
При цьому глава держави покритикував діяльність керівництва силових і правоохоронних органів: «Я хотів би сказати, що ви бездарні міністри й керівники відомств. Своєю роботою, своєю некомпетентністю ви принижуєте цю націю», — сказав Віктор Ющенко, звертаючись до глави МВС Юрія Луценка, в. о. Генпрокурора Сергія Винокурова, керівника СБУ Валентина Наливайченка та інших чиновників.
За словами Президента, ці посадові особи «не можуть справдити сподівань 46 мільйонів українців щодо боротьби з корупцією, бо ви непрофесійні, тому що ви не можете професійно очолити боротьбу з корупцією».