Є тисяча невідомих політикам способів об’єднати людей. Секрет простий — їх треба заохотити до спільної творчості. Саме така проста ідея спала на думку молодій художниці Євгенії Гапчинській (на знімку).
І вона змогла втілити задум у життя, оголосивши національний конкурс малюнків. Автора проекту підтримали не лише друзі та однодумці, але й бізнесмени, які розуміють важливість участі у громадському розвитку суспільства. Отож, було започатковано конкурс «Ліптон» — ковток натхнення» за підтримки відомої торговельної марки. Спочатку художниця сама намалювала та запропонувала як внесок цілу серію картин про людей та їхні почуття. Потім зусиллями засновників конкурсу та меценатів ці картини здійснили інформаційну подорож містами України. Про нього дізналися мільйони українців. Євгенія Гапчинська запропонувала кожному намалювати те, що викликає у нього натхнення. Українці прислали на конкурс аж десять тисяч малюнків! Причому малювали усі — від 3—4-річних дітей до сивих пенсіонерів.
Організатори відібрали 44 найкращі малюнки, які разом з 16-ма роботами Є. Гапчинської увійшли до підсумкового друкованого альбому конкурсу. Тепер альбом та художниця вирушать у подорож по Україні — для того, щоб ознайомити громаду із підсумками конкурсу та вручити призи. Адже троє з найкращих малюнків отримали Гран-прі конкурсу. Це роботи п’ятирічної Лади Неклюдової з Дніпропетровська, семирічного Кирила Падалки з Білої Церкви та тринадцятирічного Олексія Позднякова з Одеси. Всі вони здобули путівки до одного з провідних мистецьких центрів світу — петербурзького Ермітажу. А галерея найкращих робіт цього конкурсу протягом грудня—січня побуває в Одесі, Дніпропетровську, Донецьку, Харкові, Києві та Львові.