Протидії насильству в сім’ї навчатимуться слухачі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. За сприяння Координатора проектів ОБСЄ в Україні там запроваджено спеціальний курс для дільничних інспекторів міліції.
У рольових іграх розігруються дії працівників міліції після прибуття на місце сімейного конфлікту. Інтерактивна класна кімната поділена на дві аудиторії: в одній група курсантів відпрацьовує запропонований сценарій, у другій інша група спостерігає за розвитком подій, які до того ж фіксуються на відео. Ці записи дозволяють зберігати, переглядати й аналізувати дії учасників рольової гри, а також повторити її після обговорення, врахувавши зауваження колег та викладачів.
Запровадження цього навчального курсу та відкриття інтерактивної класної кімнати відбулося в рамках проекту «Підтримка зусиль українських інституцій у протидії насильству в сім’ї» після того, як делегація МВС України відвідала Академію безпеки Австрії й ознайомилася з досвідом підготовки у цій справі, відзначали на презентації курсу.
Про те, що курс актуальний, свідчить статистика: за даними ГУМВС України в області, з початку року на Дніпропетровщині адміністративний арешт відбули більше тисячі правопорушників, які вчинили насильство в сім’ї.

Дніпропетровська область.