До Косівського райвідділу міліції надійшло повідомлення від керуючого відділенням одного з комерційних банків, начебто невідома особа телефоном повідомила його про крадіжку з сейфу готівкових коштів. На місце події негайно виїхав наряд групи захоплення підрозділу Державної служби охорони, слідчо-оперативна група працівників міліції та експерти-криміналісти. Хоча ніяких слідів несанкціонованого проникнення в приміщення банку правоохоронці не помітили, однак двері до каси та сейфу дійсно були відчинені, і гроші зникли. Втім, ще більше оперативники були здивовані, коли з’ясували, що до крадіжки грошей безпосередньо причетний керуючий відділенням банку.
— Маючи доступ до кодів сигналізації, — розповідає начальник ЦГЗ УМВС в області Василь Гультайчук, — 30-річний чоловік попередньо зняв з-під охорони приміщення відділення банку, за допомогою дублікатів ключів проник всередину каси і відчинив сейф, де зберігалися готівкові кошти. Щоб приховати свою причетність до злочину, замести сліди і дезорієнтувати правоохоронців, банкір демонтував відеокамеру та системний блок з архівом її записів. Обладнання перевіз в село, де проживає, і втопив в озері.
Незабаром працівники міліції витягли з води і відеокамеру, і системний блок. А під час обшуку вдома у керуючого відділенням банку виявили пропажу — пакунок з грошима. Вилучено, зокрема, 48 390 гривень, 15 775 доларів США, 400 фунтів стерлінгів та 5000 російських рублів. Те, що це саме ті гроші, які зникли з каси, засвідчують стрічки з логотипом і назвою комерційного банку.