У Ріпкинському районі злагоджено працює команда БЮТ, народний депутат Віталій Корж, який від фракції відповідає за цей округ. Сьогодні під їхнім контролем проходить виконання урядової програми з безкоштовного виготовлення державних актів на право власності на землю, газифікація населених пунктів та інші справи.
Днями у Вербичах відбулася зустріч селян з народним депутатом. Віталій Корж урочисто вручив мешканцям села перші на Ріпкинщині 26 безкоштовних державних актів на право власності на земельну ділянку для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.
— Я глибоко зворушений, — сказав він, — що ми дожили до цього часу. Ще у 1917 р. вождь світового пролетаріату пообіцяв землю селянам, і цього було достатньо, щоб накинути зашморг на українців і винищити мільйони людей під цим гаслом безкарно. А ось зараз завдяки уряду Юлії Тимошенко нарешті вперше відбувається легко, красиво, по-людськи справжня безкоштовна передача земельних наділів людям.
В очах багатьох жінок, які отримували з рук народного обранця важливий документ, блищали сльози: не їхні батьки, прадіди, а вони все-таки дочекалися мудрого і виваженого рішення влади, конкретного розв’язання наболілої проблеми селянства України.
Привіз народний депутат у Вербичі і подарунки. Він вручив громаді комплекти медичних пов’язок, бібліотечку своїх книг для школи. В. Корж цікавився і вирішенням інших проблем села. У Вербичах завдяки ініціативі БЮТ урядом виділено 40 тисяч гривень на завершення газифікації села. Воно стоїть на автомагістралі Гомель-Чернігів. Тож у цьому зв’язку виникали проблеми «пробити» трасу, насичену кабелями міжнародних телефонних ліній. Нині це питання вирішено. І у середині грудня село буде повністю газифіковано. Планується тут завдяки уряду найближчим часом встановити і новітній збірний фельдшерсько-акушерський пункт.
Подякував за співпрацю БЮТ, народному депутату директор місцевої школи Анатолій Самойлович:
— Віталій Терентійович постійно знаходить можливість на різні свята привезти учням призи, грамоти. Завдяки БЮТ ми отримали 2000 гривень на ремонт школи. Цього року також нам закуплено спортінвентар, телевізор.
Виступив цього дня В. Корж і на районному зібранні пасічників. Місцеві бджолярі ознайомили народного депутата зі своїми проблемами. Відбулася навіть невеличка дискусія, кого пасічникам слід підтримувати на майбутніх виборах, щоб бджолярство розвивалося, а не занепадало. З увагою народний депутат вислухав лекцію відомого у країні бджолознавця Петра Хмари про його технологію оздоровлення бджіл без медикаментів.
Після — зустріч у редакції районного радіомовлення. Віталій Корж, дізнавшись про слабку технічну оснащеність студії, привіз для редактора Людмили Давиденко системний блок. Народний обранець вважає, що місцеве радіо має перспективу, а тому його потрібно підтримувати. Зустрівся також депутат з представниками БЮТ у районі, провів з ними робочу нараду щодо подальших дій в ім’я людей.
Чернігівська область.