Семінар-нарада для бухгалтерів виборчих комісій


У Центральній виборчій комісії завершується дводенний навчальний семінар-нарада з питань фінансового та матеріально-технічного забезпечення підготовки і проведення виборів Президента України. Участь у заході взяли бухгалтери окружних виборчих комісій (ОВК), представники міністерств фінансів, праці та соціальної політики, Державної податкової адміністрації, ГоловКРУ, Держказначейства та інших органів державної влади — усього близько 300 осіб.
Як повідомили у відділі взаємодії із засобами масової інформації секретаріату ЦВК, захід організовано з метою роз’яснення порядку фінансування ОВК і дільничних виборчих комісій (ДВК), умов та порядку оплати праці їх членів, особливостей надання звітності згідно із законодавством про вибори.


Від приватизації отримали в 10 разів менше, ніж планувалося


«Інвестори не бачать сенсу вкладати капітал в українські підприємства. І проблема тут не у світовій кризі, а в економічній політиці нашого уряду». Так кандидат у Президенти Сергій Тігіпко прокоментував заяву Фонду державного майна України про те, що за січень—листопад 2009 року від приватизації отримано 785 млн. грн., що в 10 разів менше, ніж планувалося. «Один за одним скасовуються приватизаційні конкурси, бо немає охочих у них брати участь. І це при тому, що ціни на українські підприємства нині привабливі для інвесторів, — нагадує політик. — Капітали не йдуть в економіку тому, що податкова система лякає, а права інвесторів грубо порушуються», — повідомляє прес-служба кандидата.
На думку С. Тігіпка, якщо навести лад у податковій системі та зменшити корупцію у виконавчій владі й судах, за українськими підприємствами, які можуть бути приватизовані, вишикується черга. «Поки держчиновники братимуть участь у рейдерських захопленнях власності, інвестиції в Україну не прийдуть», — сказав він.


Завершується уточнення списку виборців


На Чернігівщині участь у виборах Президента візьмуть 892 656 осіб. Про це під час засідання незалежного громадського прес-центру «Чернігівський вибір-2010» повідомив начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату облдержадміністрації Сергій Зозуля. Він зазначив, що з 21 грудня уточнені списки будуть передані до дільничних виборчих комісій. Останній термін для уточнень — за три дні до виборів. Наразі свої персональні дані перевірили і внесли певні корективи близько 2,5 відсотка виборців. За попередніми даними, голосувати за місцем проживання бажання виявили 45 тисяч осіб, повідомляє наш власний кореспондент Сергій ПАВЛЕНКО.


Для розвитку армії потрібно 30 млрд. гривень


«Кошти, закладені на фінансування армії у проекті бюджету на 2010 рік, втричі менші, ніж треба для розвитку армії, і вдвічі менші, ніж потрібно для її виживання», — заявив у ефірі телеканала «Сіті» кандидат на пост Президента, голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко.
За таких умов, переконаний кандидат, не буде ні бойової підготовки, ні соціального захисту людей у погонах, ні перспективи. На думку екс-міністра оборони, для розвитку армії потрібно виділяти на її фінансове та матеріальне забезпечення близько 30 млрд. грн. А для того, щоб зберегти нинішній стан, — 19—20 млрд. грн.
«Нам потрібна реальна боєздатна армія, яка стане інструментом у захисті нашої держави, а не перетвориться на повністю бюрократичну структуру. Сподіваюся, після виборів з’явиться такий верховний головнокомандувач, який згадуватиме про армію частіше, ніж раз на п’ять років», — цитує слова А. Гриценка прес-служба кандидата.


Молодь — у владу


Прихильники кандидата на пост Президента Василя Противсіх розвісили на декількох пам’ятниках у Києві шарфи з написами «Проти всіх». Зокрема, на пам’ятники Михайлу Грушевському, Олександру Пушкіну, Василю Ушинському, Леоніду Бикову, засновникам Києва, а також на танк.
За словами кандидата, повідомляє УНІАН, акція була ініційована молоддю, яка його підтримує. Сам В. Противсіх прийшов на акцію молоді біля пам’ятника Грушевському, де його зустріли прихильники з плакатами в руках: «Вам усе мало, а нас це дістало», «Голосуй за Противсіх, і ми кинемо усіх», «Ми з Василем Противсіх».
«Я виступаю, щоб 30 відсотків у владі були за молоддю, тому що вона здатна будувати нову державу, нову Україну без «Ю» і без «Я». Вона поборе цю корупцію, вона поборе усіх злодіїв», — сказав В. Противсіх.


Криза — нагода для пошуку нових шляхів господарювання


«Україна рік за роком відновлює свій статус житниці Європи». На цьому наголосив глава держави, кандидат у Президенти Віктор Ющенко під час перебування у Волинській області. Він нагадав, що протягом останніх років Волинь стабільно збирає орієнтовно 700 тис. тонн зерна. Говорячи про зусилля, докладені для розвитку аграрного сектору, В. Ющенко звернув увагу на зростання обсягів інвестицій. «За ці чотири роки Україна мала найвищі економічні показники, за ці роки Україна отримала 30 мільярдів доларів іноземних інвестицій».
На думку керманича держави, повідомляє прес-служба Президента, криза є гарною нагодою для пошуку нових ефективних шляхів господарювання. Він висловив упевненість, що успішних проектів дедалі більшатиме за умови здійснення глибоких економічних та бюджетних реформ, продовження євроінтеграційного курсу. «Якщо Україна матиме українського Прем’єр-міністра, що дбає про реформи, інтеграцію, через три—чотири роки ми будемо мати тут наймодернішу європейську економіку», — сказав він.