Футбол. Сьогодні у київського «Динамо» важкий і відповідальний день. Перед чемпіоном України стоїть дуже важливе завдання. Йому треба спробувати переграти «Барселону». Зрозуміло, який це суперник і хто в ньому грає. Це ціле сузір’я видатних майстрів. Чого вартий лише Ліонел Мессі! Як відомо, нещодавно паризький тижневик «Франс футбол» назвав його найкращим футболістом Європи нинішнього року, і він уже одержав «Золотий м’яч».

Багато що залежатиме від Валерія Газзаєва, його підопічних. Не останню роль мають зіграти вболівальники. Так званий дванадцятий гравець повинен підтримати своїх улюбленців і постійно підбадьорювати їх. Тільки в атмосфері любові і співпереживання народжується результат.
Динамівці мали аж два дні відпочинку після зустрічі в Одесі. І розпочали цілеспрямовану підготовку до зустрічі з чемпіоном Іспанії в понеділок. До речі, і «Барселона» свої приготування до київського протистояння почала позавчора. До Києва каталонський клуб прилетів учора після обіду. Наші суперники отаборилися в готелі «Хайят». На стадіоні імені Валерія Лобановського почалася прес-конференція наставника гостей Госепа Гвардіоли. О 20.00 «Барса» почала тренування на полі динамівського стадіону. За традицією, журналісти спостерігали за першими 15 хвилинами того заняття.
Динамівський тренер Валерій Газзаєв спілкувався з журналістами о 15.00. Валерій Георгійович сказав, що на його команду чекає нелегке випробування. Але «Динамо» — дуже хороша команда. І за рівнем гри, і за набраними очками вона є справжнім лідером чемпіонату України. Однак сьогоднішній поєдинок — зовсім інший якісний рівень. І наш чемпіон докладе всіх зусиль, щоб з гідністю його провести.
Учора тренувалися і футболісти «Динамо» на своїй базі в Кончі-Заспі, о 18.00. І там журналісти мали нагоду протягом п’ятнадцяти хвилин бути присутніми на занятті. Ну, а сьогодні о 21.45 всі розмови відійдуть на другий план. На перший вийде власне футбол. До речі, поєдинок доручено обслуговувати відомій бригаді арбітрів з Англії. Рефері — Говард Вебб. На лініях йому допомагатимуть співвітчизники Майкл Малларкі та Деррен Кенн. Четвертим рефері призначено Андре Маррінера. Делегат УЄФА — швейцарець Мішель Пралон. Суддівський спостерігач — німець Дітер Паулі.
Нашим читачам, либонь, буде цікаво дізнатися думку про гру «Динамо» і «Барселони» легендарного в минулому футболіста збірної Нідерландів, а пізніше успішного тренера «Барселони» Йогана Кройфа.
«Матч у Києві може стати проблемою для «Барселони». Ліга чемпіонів — складний турнір, де ні в суперника, ні в тебе немає гарантованої участі в плей-оф. Однак є можливість залишитися ні з чим. Мені цікаво, чи зможе «Барселона» проконтролювати ситуацію й свою віддачу і чи не послабить пильності.
Якщо виходиш на поле з думкою про те, як виграти, то в тебе будуть проблеми. У цьому разі ти поставиш під загрозу не тільки результат, а й своє здоров’я. Особливо півоборонці легко можуть зазнати травми, якщо взяти до уваги умови, в яких доведеться грати. Вони теж готові вмерти заради того, щоб виграти? Отже, щоб перемогти, потрібно включити мозок», — цитує Кройфа «Періодико».
На знімку: фрагмент матчу в Барселоні — за м’яч борються Євген Хачериді (ліворуч) та Златан Ібрагімович .


Фото Андрія ЛУКАЦЬКОГО.