Мінтрансзв’язку та Мінпромполітики обговорили питання належного забезпечення українських міст, що прийматимуть Євро-2012, достатньою кількістю автобусів, які будуть задіяні для перевезення учасників та вболівальників чемпіонату.
Насамперед посадовці обговорювали механізми оновлення рухомого складу, зокрема шляхи фінансування (лізинг, кредит, оренда), впровадження уніфікованої системи оплати проїзду. Окрім того, обговорили потужності вітчизняних виробників автобусів та визначили можливі обсяги оновлення рухомого складу.
«Наша мета — налагодити діалог між виробниками автобусів та підприємствами-перевізниками. Саме це дозволить забезпечити виконання гарантій, які були надані урядом України щодо надання європейського рівня послуг з перевезення учасників та вболівальників Євро-2012 в Україні», — підкреслив заступник міністра транспорту Петро Кравчук.
За словами пана Кравчука, для належного забезпечення перевезень під час Євро-2012 потрібно близько 1400 транспортних засобів: 800—850 автобусів великої місткості для міських перевезень, 350—400 — підвищеної комфортності середнього класу та 125 — підвищеної комфортності великого класу.
«Для ефективної організації автобусних перевезень під час проведення в Україні Євро-2012 необхідно визначити механізми залучення нових сучасних транспортних засобів для обслуговування учасників, вболівальників та гостей чемпіонату», — зазначив заступник міністра. За його словами, забезпечення такої кількості автобусів під час Євро-2012 можливе завдяки закупівлям у вітчизняного виробника, оренді деякої частини рухомого складу в інших регіонах України чи за кордоном.