До Дня місцевого самоврядування Новодачинська сільська рада, що в Павлоградському районі на Дніпропетровщині, відсвяткувала новосілля у відремонтованому приміщенні. Для цього з обласного бюджету було виділено понад 280 тис. грн., ще 14 тис. на умовах співфінансування додав район.
Територія цієї сільради хоч і невелика (у її складі всього два села — Нова Дача і Кохівка, в яких загалом проживає 1625 осіб), але життя тут досить жваве. Працюють чотири дитячих садочки, є своя амбулаторія та ФАП. Усі заклади на території громади утримуються в належному стані, а от до власного приміщення руки все не доходили. Тому довелося розміститися на другому поверсі сільського клубу, куди, бідкалася сільський голова Галина Шатохіна, літнім людям важко підніматися.
І от нарешті сільрада спустилася на перший поверх: службовці отримали гарні умови для праці, а для селян місцева влада стала ближчою.
За словами голови обласної ради Юрія Вілкула, цього року з обласного бюджету Павлоградський район отримав майже 1,2 млн. грн. — і це за несприятливої економічної ситуації. А в цілому за три роки нинішнього депутатського скликання йому виділено майже 8 мільйонів. За ці кошти було газифіковано три вулиці у Вербках, п’ять — у Богуславі, відремонтовано котельню та покрівлю центральної районної лікарні, зроблено ремонти на інших об’єктах соціально-культурної сфери, майже мільйон гривень витрачено на природоохоронні заходи і більше трьох мільйонів — на ремонт автодоріг.