Наступного року обсяги виробництва у світі зростуть на рівні двох відсотків: Сполучені Штати і Європа починають долати економічну кризу, а такі країни, як Китай, Індія, Бразилія, демонструють зростання. Такий прогноз у розмові з кореспондентом «Голосу України» висловив народний депутат Валентин Ландик. «На жаль, Україна не потрапляє до числа країн, які наступного року збільшать обсяги виробництва, — зазначив депутат. — У нас немає головного — стратегії. Хоча в парламенті минулого скликання ми прийняли в першому читанні «Стратегію переходу України до сталого розвитку». Там містилися вісім цілей для країни — у соціальній сфері, освіті, охороні здоров’я, економіці, зовнішньополітичній діяльності тощо. Зараз чекаю, коли документ розглядатимуть удруге. Але питання не в цьому, а в тому, що не спостерігається зацікавленості. За відсутності ясної і зрозумілої програми дій на кожен рік неможливо сказати, коли Україна вийде із кризи. Гадаю, не раніше 2012 року».
За словами В. Ландика, рік, що минає, видався складним для вітчизняних виробників побутової техніки. «За підсумками першого кварталу в АТ «Група «Норд» падіння було 75 відсотків, — пригадує президент акціонерного товариства. — Звичайно, це був шок, велике розчарування. Потім ринок потихеньку почав рухатися, почало  зростати внутрішнє споживання. До кінця року, очікуємо, вийдемо на 18—20 відсотків скорочення обсягів реалізації товарної продукції, у порівнянні з попереднім роком. А вже наступного року плануємо дати близько двох відсотків зростання».
Приблизно 40 відсотків продукції «Норду» — холодильники, морозильники, кухонні плити, кондиціонери тощо — продається на внутрішньому ринку. Близько 30—35 відсотків — на ринках Європи та інших країн, решта — у країнах СНД. «Те, що насувається криза, ми відчули ще в червні—липні минулого року, — каже народний депутат. — І зрозуміли, що потрібно скорочувати запаси на складах. Ми не скоротили жодного працівника, але й нікого не приймали. І в такий спосіб пережили кризу — маючи стратегію розвитку, проводячи правильну політику. Цього року розробили нові види продукції, які затребувані у споживачів. Продаючи більше на ринок Європи, отримуючи валюту та конвертуючи її, ми вчасно виплачували заробітну плату й жодного разу не затримали її». Зараз на підприємстві серйозно працюють над підвищенням якості продукції, впроваджуючи прогресивний «Метод Виробництва Норд».
Цими днями народний депутат проводить багато зустрічей із виборцями. «Найчастіше мене питають: «Ви (тобто Партія регіонів) зможете утримати владу, якщо виграєте?» Трапляються і несподівані пропозиції. Наприклад, одна жінка прийшла на прийом із проханням подати до Верховної Ради проект закону про захист тварин. Але головне — все-таки стратегія розвитку країни. Потрібно визначити пріоритети, розписати детальні річні плани. Наприклад, запасів вугілля у нас на 500—600 років, за різними оцінками. Так треба видобувати його, теплоенергетику поставити на перше місце. Щоб ми не споживали природний газ, а працювати на вугіллі. Звичайно, повинні бути дотримані всі екологічні норми».