Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 16-й тур. 5—6 грудня.
«Арсенал» — «Зоря». 1:1. 
1 500 глядачів. Рефері — Можаровський (Львів). Голи: Воробей, 33 — Лазарович, 60.
«Металіст» — «Оболонь». 0:1. 40 000 глядачів. Рефері — Дердо (Іллічівськ). Гол: Варанков, 61. На 32-й хвилині Коельйо («Металіст») не реалізував пенальті.
«Карпати» — «Ворскла». 1:0. 8 000 глядачів. Рефері — Даньковський (Київ). Гол: Федецький, 83. На 45-й хвилині Кузнецов («Карпати») не реалізував пенальті.
«Металург» (Запоріжжя) — «Таврія». 0:1. 7 000 глядачів. Рефері — Родіоненко (Луганськ). Гол: Монахов, 5.
«Чорноморець» — «Динамо». 0:1. 4 610 глядачів. Рефері — Покидько (Полтава). Гол: Юссуф, 88.
«Дніпро» — «Металург» (Донецьк). 2:0. 11 948 глядачів. Рефері — Арановський (Київ). Голи: Феррейра, 16 (п), Самодін, 90. Вилучено Дишленковича, 45+2 (друге попередження).
«Закарпаття» — «Іллічівець». 0:1. 1 000 глядачів. Рефері — Абросимов (Одеса). Гол: Пуканич, 89. Вилучено Шмакова («Іллічівець», 48, друге попередження).
«Кривбас» — «Шахтар». 0:2. 2 500 глядачів. Рефері — Бойко (Київ). Голи: Фернандіньйо, 31 (п), Гладкий, 90+2.
Бомбардири: Мілевський («Динамо») — 9 м’ячів, Адріано («Шахтар»), Селезньов («Дніпро») — по 8.
Одразу зауважимо, що чемпіонат країни — не концерт на замовлення глядачів. І перемоги — не пісні, котрі хочеться послухати. Дуже рідко під час різних знакових подій господарі виграють зустрічі. У Харкові, справді, відбулося грандіозне свято. Відкрили чудовий реконструйований стадіон «Металіст». Ювілейний день народження відзначав президент ФК «Металіст» Олександр Ярославський, якому Президент України Віктор Ющенко вручив орден «За заслуги» ІІ ступеня. Але господарі програли.
Хоча все могло б розвиватися за зовсім іншим сценарієм, якби слобожанці в першому таймі реалізували пенальті. Та вище всяких похвал зіграв воротар «пивоварів» Денис Бойко (син знаменитого у минулому оборонця київського «Динамо» Олександра Бойка). Він став одним із героїв поєдинку в складі «Оболоні».
Харків’яни програли, але такі закони спорту. І не варто Олександрові Владиленовичу засмучуватися. Він зробив величезну справу для свого міста і України. І за ці діяння його ім’я вже вписано в історію українського спорту. Ми, у свою чергу, бажаємо панові Ярославському міцного здоров’я, успіхів і здійснення наступних великих справ на благо Батьківщини. Ну, а «Металіст», можна не сумніватися, неодмінно радуватиме свого президента перемогами.
— Шкода, що ми зіпсували це свято, — сказав після зустрічі тренер киян Юрій Максимов. — Але коли ми відкривали свій стадіон, виграв «Металіст». Отже, обмінялися ударами. «Металіст» ставить високі завдання і їм прикро. Мої хлопці повністю віддавалися боротьбі. Вони поступалися харків’янам у майстерності, але за рахунок бойовитості та колективних дій виграли матч...
За словами Максимова, «Оболонь» не збирається боротися за зону УЄФА. «Про що мова?.. Нам не вилетіти б. Футболісти, котрі нещодавно виступали в першій лізі, тепер грають у Прем’єр-лізі проти таких команд».
Невдачею «Металіста» скористався «Шахтар», котрий з натугою переграв у Кривому Розі «Кривбас». Донеччани перемістилися на другий рядок у турнірній таблиці.
Не без певної частки везіння київське «Динамо» обіграло в Одесі «Чорноморець», забивши переможного м’яча за кілька хвилин до кінця гри. Підключення центрального оборонця Айїли Юссуфа в одній з останніх атак киян допомогло чемпіонам України здобути три очка. До цього кияни не створили бодай жодного голевого моменту. А от господарі мали як мінімум дві вірні можливості відкрити рахунок. Однак їхнім молодим форвардам Віталію Балашову та Олександрові Якименку забракло досвіду тими шансами скористатися. Втім, варто відзначити й бездоганні дії воротаря гостей досвідченого Олександра Шовковського.
— От уже другий тур поспіль ми граємо важко, як-то кажуть, на нервах, — сказав після зустрічі тренер лідера чемпіонату Валерій Газзаєв. — Але якщо в Запоріжжі ми втратили два очка, то в Одесі нам поталанило. Звичайно, я дуже радий, що сьогодні лихо нас оминуло. Хоч ми мали помітну перевагу, але це ще не результат. А от реальних моментів біля чужих воріт створили мало. Куди ближче до гола були одесити. І в тих ситуаціях уже нас Бог милував...
На знімках: герой матчу в Харкові Денис Бойко (праворуч); динамівці вітають свого рятівника Юссуфа (в центрі).
Фото В’ячеслава Мадієвського (Укрінформ) та Андрія Лукацького.