У професійному торговельно-кулінарному ліцеї Луганського національного університету імені Тараса Шевченка відбувся майстер-клас із приготування головної української страви. Але спочатку кулінари провели дослідження й поцікавилися його рецептами в різних регіонах України. У складеній «карті борщів» вони нарахували понад 50 видів. Наприклад, борщ «Український» з пампушками, «Чернігівський» з яблуками, «Львівський» із сосисками, «Київський» із квасолею, «Дніпровський» із грибами, «Флотський» з копченостями. А от «Луганського» борщу до останнього часу не було. Учні ліцею поставили перед собою мету створити його рецепт. А щоб їхній борщ був найсмачнішим і найситнішим, до його складу включили найвишуканіші інгредієнти — білу квасолю, чорнослив та курячі пампушки.
Популярне за тиждень
-
1Україна показала другий топрезультат в історії на Іграх Нескорених-2025 130
-
2Ірина Борзова: Наші ветерани на Іграх Нескорених довели, що українська незламність – не просто слово 93
-
3Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся в українському Парламенті з Помічником Президента США Кітом Келлоггом 68
-
4Комітет з питань економічного розвитку постійно здійснює постзаконодавчий контроль виконання прийнятих законів 52
-
5Заплановано проведення спільних комітетських слухань 50